TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 26 juli 2009

Det ryktas från Coca Cola-ligan

* Pablo Counago gjorde 11 mål förra säsongen för Ipswich. Detta har fått Swansea att vilja ha spanjoren som ersättare till den nyligen sålda Jason Scotland. Kombinationen Swansea och spanjorer har tidigare varit känd och stark, men Counago har nu gått ut och sagt att han inte vill flytta. Han trivs på Portman Road och med Roy Keane som manager.
******
* Swansea och dess manager Paulo Sousa letar som sagt målgörare. Varför inte söka sig till Spanien? Där förlorade nämligen Swansea häromdagen med 2-0 mot Espanyols B-lag. Hellre spel i Wales än bänknötande i Barcelonas andraklubb?
******
* Mittfältaren Sammy Clingan är mycket nära att bli nästa nyförvärv för Coventry City. Den nordirländska landslagsmannen spelade förra säsongen i Norwich. Då Canaries åkte ner i League One stod intressenterna på kö efter Clingans namnteckning. I Coventry kommer 25-åriga Clingan isåfall att få Chris Coleman som manager.
******
* Cardiff köpte 2004 Paul Parry för ynkliga 75.000 pund från hans dåvarande klubb Hereford. Idag är den 29-åriga mittfältaren värderad till det tiodubblade. Någonting som kassörerna i Cardiff gnuggar händerna för. Parry är het på transfermarknaden och har ett flertal klubbar som gärna vil ha hans namnteckning. Den tolvfaldiga walesiska landslagsmannen är bland annt aktuell för Preston North End och Donacaster.
******
Säsongen 2005/06 blev han utsedd till årets bästa yngsta spelare i Watford.
Al Bangura gjorde sig rikskänd då han förra året riskerade att bli utvisad från Storbritannien.
Nu har Watford löst upp Banguras kontrakt.
Mittfältaren från Sierra Leone har dock ingen ny klubbadress i dagsläget.
******
Peterboroughs manager Darren Ferguson kan andas ut. Förra säsongens målkung Craig Mackail-Smith har under sommaren dragit sig med skador. Nu ser det ljusare ut för anfallaren och manager Ferguson räknar med att skyttekungen skall kunna vara fit-for-fight till säsongsstarten. Skadeläget i truppen har även varit stor generellt sett. För att nyuppflyttade Posh skall klara sig kvar i The Championship så krävs det en frisk trupp.

Inga kommentarer: