TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 25 juli 2009

Nyförvärvens tid är här

Marseilles albanska mittfältsess och lagkapten är klar för Sunderland. Manager Steve Bruce är mycket nöjd över sitt nyförvärv, 25 åriga Lorik Cana, som uppges kosta ungefär 65 miljoner kronor. Bruce är övertygad om att Cana kan ge inspiration och skapa en ny dimension i Sunderland.
Värvningen är klubbens tredje i sommare efter att man värvat Paulo Da Silva och Fraizier Campbell.

*****
Det typiska brittlaget Bolton säkrar bakåt. Man har i dagarna inhandlat Zat Knight från Aston Villa och Sam Ricketts från Hull. Övergångssumman på de bägge försvararna är i dagsläget okänd. Tidigare i sommar har Sean Davis och Paul Robinson värvats från Portmouth respektive WBA. Klubben är också angelägna om att signa sydkoreanen Lee Chung-Yong från FC Seoul. Den värvningen sägs man göra för att öka sina aktier i Asien.

*****
Manager Sam Allardyce underkände först italienarens hälsa och fysik. Nu får Christian Vieri en andra chans att visa upp sig i Blackburn. 36-åriga Vieri är free-transfer efter att fått gå från Atalanta och har förutom en massa rutin, fortfarande en bländande teknik och känsla för mål. Lagkamraten och försvararen Stephen Warnock har imponerats gång efter gång på träning då Vieri gör konstmål från ingen som helst vinkel. Är Vieri rätt man för Blackburn? Blackburn har kort om tid på sig att fylla luckan efter Roque Santa Cruz som lämnade klubben för Manchester City. Henrik Larsson klarade av spel i Premier League efter karriären i Celtic. Jag tror nog att Vieri också skulle göra det.

*****
Burnley har sedan tidigare gått ut med nyheten att man inte skall köpa sönder sig till säsongens Premier League deltagande. Istället skall man satsa på de spelarna man har och unga killar från akademin. Ändå har klubben på senaste tid varit ute på transfermarknaden. Fem nyförvärv har man skaffat sig. Tyrone Mears (Derby), Steven Fletcher (Hibernian), David Edgar (Newcastle) och Brian Easton (Hamilton) har Burnley värvat i sommare. Igår gjorde man klart med Manchester Uniteds 20-åriga försvarare Richard Eckersley. Burnley gör dock rätt som värvar. Man hade aldrig klarat en säsong i högsta ligan med uteslutande spelare från The Championship. Frågan är om man kommer göra det ändå trots nyförvärv?
*****

Inga kommentarer: