TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 24 juli 2009

Så går snacket i Skottland...

* Bortamatchen i Europa League förlorade man med 1-0 i Albanien. Därför var det extra viktigt för Motherwell att få ett tidigt mål hemma mot det albanska motståndet Flamurtari. Och mål fick man. I massor. Hemmalaget krossade Flamurtari med 8-1 efter att hela laget storspelat och den 19-åriga anfallaren Jamie Murphy gjort hattrick.
Matchen spelades på Airdries hemmaarena Excelsior Stadium efter att Fir Park den senaste tiden har varit under ombyggnad. Motherwell är nu klara för tredje omgången och får där möta Steua Bucharest.
*****
* Det återstår endast en läkarundersökning. Sedan kan den 23-åriga vänsterbacken Daniel Fox anluta till Celtic. Fox som de senaste säsongerna spelat i engelska Coventry har länge varit omtyckt av nya Celtic managern Tony Mowbray. Vill sig allt väl så kan Fox bli spelklar mot Dinamo Moskva i Champions League-kvalet nästa onsdag.
*****
* Eddie May är ny manager i Falkirk. Han vill forma klubben på egen hand och har i dagarna värvat 20-åriga Danijel Marceta från serbiska storklubben Partizan Belgrad. Marceta har meriter från Sloveniens landslag och ses som ett nyförvärv i toppklass. Falkirk och manager May har även värvat 20-åriga mittfältaren Ryan Flynn från Liverpool, backen Marc Twaddle, 22 år från Patrick Thistle och den 19-åriga mittfältaren Alex McDonald från Burnley.
Ryan Flynn var en extra bra värvning då han debuterade med att göra matchens enda mål häromveckan i Europa League hemma mot Liechtensteinklubben Vaduz. I returen vann dock Vaduz med 2-0. Smekmånaden över för manager May?
*****
* Amerikanaren Maurice Edu spåddes en lysande framtid då han 2008 värvades från Toronto FC till Glasgow Rangers. Att acklimatisera sig till den skotska fotbollen och livsstilen var dock jobbigare. Idag står 23-åriga Edu med bägge fötterna på skotsk jord och tros få sitt genombrott kommande säsong. Han sticker dock inte under stolen med att han anser att Rangers är en europeisk toppklubb som denna säsong kommer att skrälla i Champions League. Det återstår dock att se.
*****
* Ryssfödda litauernVladimir Romanov äger och pumpar in pengar i Edinburghklubben Hearts sedan ett par år tillbaka. Han anställer och köper vem han vill. Det är också därför ryssen Anatoly Korobochka 2006 anställdes som direktör i klubben. 54-åriga Korobochka blev snabbt ett populärt namn i klubben då han arbetade på många plan, blandannat som assisterande manager. I veckan lämnade han in sin avskedsansökan och tackade för sig. Under hans tid i klubben har Hearts etablerat sig som en av de främsta efter duon Rangers/Celtic och klubben samt supportrarna är mycket tacksamma över hans tid i Hearts.

Inga kommentarer: