TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 21 juli 2009

Superlöftet McCarthy - Från Hamilton till Wigan

Ally McCoist, Gary McAllister, Gordon Strachan, Billy Bremner och Duncan Ferguson.
Dessa namn är skottar som erövrat den engelska fotbollen och förevigt kommer hyllas av de klubbar de spelade i. Legender, hjältar och ikoner.

Snart kan även James McCarthy bli en i gänget. McCarthy som föddes 1990 i Glasgow och som 2005 debuterade i Hamilton har dock irländska föräldrar och spelar därför i det irländska juniorlandslaget.

Hamilton Accies 18 åriga mittfältare spås en lysande framtid och har haft hela fotbollbritanniens ögon på sig under den gångna säsongen.
Celtic, Liverpool, Chelsea och Tottenham var storklubbarna som förväntades att signa McCarthy medan mindre klubbar som Wigan, Portsmouth, Burnley och Wolverhampton blygt stod i bakgrunden och tittade på.

Men då Roberto Martinez värvades till Wigan så uppstod ljuv musik mellan de bägge parterna.
McCarthy dissade giganterna och skrev istället på ett 4-års kontrakt med Wigan. En övergång som kostade Wigan 1,2 miljoner pund. Välinvesterade pengar ifall man skall tro scouterna till alla de klubbar som följt McCarthy genom åren. Killen spås att bli en ny skotsk storspelare och nu höjs många röster i Skottland om att man skall ta ut McCarthy i det skotska A-landslaget för att "knyta upp" honom så att han inte blir A-landslagsman i Irland.

I Wigan får McCarthy, anfallaren Jason Scotland som ny lagkamrat. Scotland följde med Martinez från Swansea efter säsongsavslutningen.
18 åriga McCarthy har en ljus framtid framför sig.
Kom ihåg namnet och var ni läste det först.

James McCarthy.


Inga kommentarer: