TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 20 juli 2009

Barry Ferguson blir Brummie

Stjärnan, f.d landslagmannen och Rangers-ikonen Barry Ferguson lämnar sitt kära Gers.
Åtminstone för denna gången.
I lördags blev övergången från Glasgow Rangers till nykomlingen Birmingham klar.
För motsvarande 15 miljoner kronor lämnar 31-åriga Ferguson Ibrox Park och den klubb som legat honom varmast om hjärtat under karriären.
England är dock inget som är främmande för Ferguson. 2003 blev han köpt till Blackburn för den stora summan av motsvarande 98 miljoner kronor.

Förväntningarna på honom var därmed skyhöga och därför, eller rättare sagt, ironiskt nog skadade han sig i tidigt skede. Skador som spolerade hans karriär i England och Blackburn.

På sex år har prislappen på honom sjunkit med nästan 85%.

Priset är undermåligt, men med tanke på den senste tidens blåsväder mellan Ferguson och det skotska fotbollsförbundet samt Rangers så känns övergången som en snabb affär och ett lätt sätt att radera de kontroverser som uppstod under Skottlands lanskamp mot Holland då Ferguson och målvakten Allan McGregor söp till kvällen innan match och under matchdag ofredade media och publik. Uppståndelsen efter denna incident vållade stora problem och bekymmer för duon och man blev avstängda både från spel i lanslaget och i Rangers.

Ferguson säger i intervju att det är med sorg i hjärtat han lämnar den klubb som han sedan barnsben älskat allra mest, men ser inget annat val än att bryta upp från "förhållandet" och resa vidare.
289 matcher under sammanlagt 13 år i klubben resulterade i 44 mål för mittfältaren som en gång i tiden blev den yngsta någonsin att dra på sig Rangers kaptensbindel.
Under McLeish ledning i Birmingham kan det bli underverk. De bägge känner varandra efter tiden tillsammans i Rangers och kan bara Ferguson hålla sig frisk så kan han säkerligen frambriga vind i seglen för nykomlingarna Birmingham.

Inga kommentarer: