TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 8 juli 2009

Nya vindar på sydkusten

Man har de rödvita färgerna gemensamt.
Men där stannar det. Förmodligen kommer Southamptons tilltänkta nya ägare, schweizaren Markus Liebherr att inbringa kapital och struktur till sydkustens rödvita-lag.
Markus Liebherrs namn har i dagarna florerat i brittisk media som den person som skall ta över krisklubben Saints. Som ägare till ett flertal företag har han en bra överblick över hur företag skall skötas, något som Southampton saknat under en längre tid.
Klubbens vara eller inte vara har den senaste tiden varit hot-stuff i media. Klubben har lagt locket på och varit mycket diskreta med sitt handlande. Gamla storspelaren Matthew Le Tissier var en av intressenterna att ta över klubben. Men förhandlingarna avbröts då han och klubben inte kom överens om saker och ting.
Ingenting är i dagsläget dock klart, men källor med stark insyn i klubben hävdar att parterna är mycket nära varandra. Om köpet skall bli av så får man snabba på. På fredag är det deadline. Jag tror att en ny ägare endast hade varit bra för Southampton. En stark man med nya idéer. Nytt blod och sanering.
Det kan behövas. Med 10 minuspoäng så har man allt att vinna på att ha en sådan förändring i klubben.

Inga kommentarer: