TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 2 juli 2009

Nyheter från PL

*Portsmouth rensar ordentligt i sin trupp, Sean Davis släpps på free transfer till Bolton och Lauren, Noe Pamarot, Jerome Thomas, Djimi Traore och Glen Little får inte förlängda kontrakt. Dessutom kan Sol Campbell, Sylvain Distin och Peter Crouch vara på väg bort och om man inte får in ett par nyförvärv av hög klass kan den kommande säsongen bli jobbig.

*Även Liverpool gör sig av med en del spelare, unge Paul Anderson säljs till Nottingham, svenske Astrit Ajdarevic till Leicester och Sebastian Leto går till grekiska storklubben Panathinaikos. Man försöker dessutom bli av med Andriy Voronin och Andrea Dossena.
Real Madrid försöker köpa Xabi Alonso och Alvaro Arbeloa men jag tror att Liverpool behåller Alonso och låter Arbeloa gå eftersom han bara har ett år kvar på kontraktet och att man redan köpt in Glen Johnson på hans position

*Snorrika Manchester City kopplas ihop med den ena storstjärnan efter den andra men hittills är det bara Gareth Barry som nappat. Förutom det har man bara klart med en ny andremålvakt, Stuart Taylor från Aston Villa och en skadebenägen anfallare till ockerpris, Roque Santa Cruz från Blackburn köpt för 17 miljoner pund.
Det spekuleras om Samuel Etoo och Carlos Tevez men jag tror de försöker få kontrakt med större klubbar och ser City som en sista utväg.



*Birmingham har hittils satsat sina pengar på att förstärka de bakre regionerna och som nykomlingar tycker jag att det är smart agerat. Engelske U21 målvakten Joe Hart lånas under nästa säsong och nya mittbackarna Scott Dann, Giovanny Espinoza och Roger Johnson ska hjälpa honom att hålla rent framför målet. Dessutom har man köpt 23 årige anfallaren Cristian Benitez från mexicanska Santos Laguna för stora pengar. Benitez jämförs med Leo Messi och enligt Birminghams ledning skall han vara “en av de hetaste talangerna i världsfotbollen”. Återstår att se hur det går för honom men i mina ögon är Birmingham väl rustade inför comebacken i PL.

Inga kommentarer: