söndag 4 september 2011

BSP - Omgång 7

Blue SquareBlue Square Premier
Formstarka Wrexham och Gateshead fortsätter att gå från klarhet till klarhet denna säsong. Igår vann duon igen. Gateshead gjorde det genom en försvarare. Kris Gates två mål skulle betyda seger hemma mot bottenlaget Alfreton Town med 2-0.
Wrexham å sin sida gjorde vad som förväntades då man mötte uppstickaren och formstarka Kidderminster Harriers. Även där seger med 2-0
***
Senegalesen Jean-Paul Marna höll på att bli stor hjälte i Kettering igår. Anfallaren vände 0-3 hemma mot Fleetwood Town till 2-3 men kom inte längre. Marna hade flera farliga chanser med Town hade marginalerna på sin sida. Målet i den första minuten av Jamie Vardy blev det psykologiska övertaget.
***
På 21 minuter gjordes samtliga fem mål igår då Southport hemmabesegrade AFC Telford med 3-2. För hemmalagets del var det mål var tredje minut.
***
Mansfield gjorde vad Kidderminster inte klarade av igår. Man vann och kunde därmed ta in poäng på Harrier. Matt Greene gjorde bägge målen för The Stags och kunde på så sätt ta klubben till en fjärdeplats i tabellen.
***
Somliga nykomlingar är alltid hetare än andra gelikar. Braintree för exempel har en bättre inledning på säsongen än vad Ebbsfleet har. Då Ebbsfleet hemmaföll på Stonebridge Road mot Barrow med 2-1 så kunde istället Braintree hemmaslå Lincoln City med 1-0. Nedflyttade Lincoln är i kris. En fortsatt sådan och en negativ trend. Fjärden sist. Ifall Braintree var bra eller om Lincoln var dåliga igår kan ju isåfall ifrågasättas.
***
I de övriga två matcherna blev det bortavinster då Grimsby och Cambridge bägge vann med uddamålet 1-0 mot Forest Green respektive Newport County.
***
Bath City spelade inte igår. Man är dock sämst i serien. The Romans är ännu utan seger denna säsong. Den enda klubben i serien med den mindre glamorösa statistiken.