måndag 12 september 2011

The Championship - Omgång 6

The Championship
I den 82:a minuten satte Rickie Lambert sitt tredje mål för dagen vilket också blev segermålet i matchen mellan hans Southampton och Nottingham Forest. Southampton tog därmed sin tolfte (!) raka hemmaseger. Det andra sydkustlaget, Brighton, hade i sin bortamatch mot Bristol City stora svårigheter med att ta sig förbi hemmalagets kändismålvakt David James. Med tio minuter kvar lyckades till slut Brightons Ashley Barnes få in bollen och säkrade segern för sitt Brighton. Därmed fick vi exakt den situationen jag inte hade trott på, båda sydkustlagen vann och befäster därmed sina positioner i tabellens topp. Någon gång måste väl nykomlingsturen ta slut?
På andra håll lyckades Gay Taylor-Fletcher återigen näta för sitt Blackpool som vann med 2-0 hemma mot Ipswich. Ipswichs stora problem fortsätter därmed. Trots (eller kanske på grund av?) att deras lag innehåller gamla storheter som Bullard, Chopra och Bowyer så blir det ingenting annat än platt fall för Paul Jewells manskap.

Det med svenskögon intressanta laget Leicester, uteslutande på grund av tränaren Svennis, fortsätter ha problem. Nyförvärvet Jermaine Beckford hade flertalet fina chanser men det var hemmalaget Barnsley som via Jacob Butterfield tog ledningen i matchen innan Leicester och Andy King kvitterade direkt efter andra halvleks avspark. Med tanke på att Barnsley hade ett antal storchanser i slutet av matchen är det märkligt nog antagligen Svennis och Leicester som ska vara mest nöjda med den poängen. Frågan är hur länge de thailändska ägarna fortsätter ha förtroende för Svennis. Han om någon vet att det enda som gäller är att prestera och rykten har redan börjat uppkomma om att ägarna kan tänka sig ersätta honom med den före detta Leicestertränaren Martin O’Neill.

Millwall har efter helgens 3-0 förlust borta mot Birmingham nu spelat tre raka matcher utan att lyckas göra mål. I en match där nyförvärvet Liam Feeney trots allt kom nära via en stolpträff var det Birmingham och framför allt Chris Wood som via sitt hattrick såg till att poängen stannade i staden. Intressant att poängtera är att Birmingham som fullständigt brandskattats på spelare efter vårens nedflyttning har ett tuffare schema framför sig än någon annan klubb i serien. På torsdag börjar nämligen gruppspelet i Europa League! Braga på bortaplan väntar för klubben som förra året vann Carling Cup.

Något annat värt att nämna efter helgens omgång? Tja, West Ham har börjat göra mål på allvar, Reading inkasserade sin femte raka förlust, Hull är sina vana trogen och fortsätter vinna på bortaplan (vilket de dock väger upp genom att nästan aldrig vinna hemma) och Cardiff vann igen, trots att förra årets anfallsuppsättning befinner sig långt ifrån Wales.
Nästa omgång kickar igång 13.30 på lördag med ett av brittisk fotbolls mest intressanta derbyn; Millwall mot West Ham.