TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 12 september 2011

Dispatches och knarkskvaller

Minns ni Adrian Mutu? Rumänen som spelade i Chelsea och åkte fast i ett dopningstest... för kokain. Något som ledde till att klubben sparkade honom, FA stängde av honom och till slut stämde Chelsea honom och han dömdes till att betala £17 miljoner i ersättning till Chelsea.

Då trodde man att det var ett specifikt fall men enligt Daily Mail och andra brittiska tidningar kommer brittiska Channel 4 och dess program Dispatches ikväll avslöja att problemet med spelare som åkt fast för narkotika i dopningstest är vanligare än man trott. Enligt dem har 43 olika spelare åkt fast sedan 2003 och enligt tidningarna kommer programmet nämna åtminstone en toppspelare i PL som testat positivt för kokain. Testen de fastnat i är så kallade "out of competition tests" och att fastna där betyder inte mer än att spelaren livat upp det på semestern vilket inte är något brott mot gällande dopningslagar och antagligen också anledningen till att FA inte valt att gå ut med de här testresultaten.

Om ni har tillgång till brittisk tv kan det vara värt att kolla in dokumentären "Dispatches: The Truth About Drugs in Football" ikväll och få en liten inblick i partylivet bland brittiska fotbollsspelare. Har ni inte tillgång till brittisk tv lär det säkert finnas tillgängligt någonstans på Internet senare ikväll. Orkar ni inte det lär det räcka med att kolla in skvallersidorna i valfri tabloid kommande dagarna, där lär allt finnas att läsa.

Inga kommentarer: