TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 8 september 2011

Exporterna kunde inte rädda Chester

Från 1930 fram till 2010 skulle Chester City komma att ha 44 managers. 42 utav dem var alla britter från England, Wales, Skottland och Nordirland. Två kom utanför Europa. Mellan 1963-1968 styrdes klubben av en sydafrikan vid namn Peter Hauser. Hauser kom till England som spelare redan 1955 och skrev då på för Blackpool. 10 mål på 83 matcher fram tills 1962, två mindre vändor i Cheltenham och Addington, innan han skrev på för Chester som spelande tränare. Med tiden blev Hauser manager i klubben och skulle på så sätt bli den förste utländska managern någonsin i brittisk fotboll. Som spelare i klubben blev det fyra år, 121 matcher och tre mål. Chester var inget lysande på fotbollsscenen redan på denna tiden och man harvade runt i fjärde divisionen. Hauser fick dock finess och framtidstro på och i laget och man gick från bottenhalvan till övre halvan av serien. Fem år sammanlagt blev det för den Kimberleyfödda sydafrikanen innan han flyttade hem till Johannesburg.

Det skulle dröja 31 år innan nästa manager export anlände Deva Stadium. En jänkare vid namn Terry Smith tog över klubben. Köpte den rent av. Smith med en bakgrund inom amerikansk fotboll ville se träninsgmetoder från denna i det engelska spelet. För att få detta så sparkade han managern Ratcliffe och tog själv hand om laget fram till 2001. Det var kaos från första stund. S Chester rasade ur Football League och de sportsliga såsom ekonomiska motgångarna var påtagliga. Redan då visste man någonstans att Chester inte skulle överleva många år till. Smith fick nog, tog med sig familjen hem till USA, stämde klubben och lät dem betala 300,000 pund i obetalda lån. Pund som kan ha blivit avgörande för den konkurs som gjorde att Chester förra året ramlade ihop som ett korthus.

Två utländska importer kunde inte ge finess och fason åt ett lag som aldrig varit bra. Må Chester City vila i frid. 125 år av kamp mot allting. Dålig karma och energi skall inte gå vidare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Don't buy E-Cig yet before reading the blog to comprehend more and discover how it'll benefit yοur lіfе.


My blog post green Smoke e cig

Anonym sa...

I wіll bе fifty a long timе older cigarette useг.
My own lifestyle adjustments when і in cоnсlusion
trаԁed to elеctronic cigагettes.
It had bееn гight piсture to try and ԁo and
i constructed іt. Ϲurrently My partner and i еxperiеnce great along wіth visit health club right afteг
wοrk.

Also vіsit my hοmepage :: Green smoke Review