TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 7 september 2011

I skuggan av stjärnorna

Englands EM kval-trupp denna säsongen präglas till största del av spelare från Manchester och London. Av de 25 spelarna kommer 10 stycken från Manchesterklubbarna där man delar på antalet spelare.Sex spelare har London som hemadress där Chelsea är ledande med tre utav dem. Merseysideklubbarna har två spelare var medan Aston Villa och Bolton har en representant med i truppen.
Med andra ord är uteslutande delen av truppen från de fem största klubbarna.
Så ser det inte ut på målvaktsposterna. Visserligen är förstemålvakten Joe Hart en Manchester City spelare men andra och tredjemålvakten är ovana vid spel i den högsta serien.
Där hittar vi Championshipmålvakter. Ipswich burväktare David Stockdale och Derby Countys Frank Fielding har fått förtroendet av Capello. Det är stort. Stockdale har åtta matcher ifrån tiden i Fulham på sin Premier League-lista. För Fielding är det värre. Trots att han tillhört Blackburn Rovers fram till i somras så blev det aldrig någon speltid i A-laget på Ewood Park. Någon speltid i det engelska landslaget lär det inte heller bli vidare mycket av.
Äran och upplevelsen desto större.

Inga kommentarer: