söndag 11 september 2011

League One: Owls hjälpte Blades till serieledning

Syskonkärlek i Sheffield? Det verkade inte sämre igår då Sheffield Wednesday genom att besegra MK Dons med 3-1 hjälpte stadsbrodern United till att ta sig till serieledning. Blades som fick 1-1 borta mot Scunthorpe gladdes stort över ugglornas vinst. Frågan är om Wednesdayiterna på Hillsboroughs läktare gladdes lika mycket över att ge Blades en hjälpande hand?
***
Någon syskonkärlek rådde definitivt inte i Lancashire då det derbyspelades på Gigg Lane. Bury tog emot Rochdale inför närmare 5,000 åskådare och det som Buryförsvararen Efe Sodje tidigare hade sagt skulle bli "en lätt seger" blev istället en förlust. 3-0 till gästande Rochdale redan efter 18 minuter skulle slutligen bli 4-2 till Rochdale. Sodje får därmed äta upp sin självsäkerhet med en bitter smak av förlust.
***
Charlton fortsätter sin vinnande trend genom att igår hemmaslå Exeter med 2-0. Charlton hade dock förtur av att vara en man mer i över en timma efter Daniel Nardiello blivit utvisad hos gästerna. Bradley Wright-Phillips och Dale Stephens gjorde målen inför de 14,290 åskådarna på The Valley.
Från en Londonklubb till en annan så kan det sägas att även Brentford har flyt just nu.The Bees surrade upp på en fjärdeplats i tabellen efter att man igår slog Wycombe på bortaplan med 1-0 efter att Kevin O´Connor gjort målet på straff i den 36 minuten.
***
Alla Londonklubbar i serien är inte lika bra. Leyton Orient till exempel har inlett uselt. Igår vann man dock en poäng. Borta mot Colchester spelade Orient 1-1 i en match där Orient kvitterade på övertid. Lite tur finns det därmed i östlondonklubben.
***
32 matcher utan förlust i seriespel. Det är fin Huddersfield-statistik. Igår höll man i trenden genom att vinna med 2-0 hemma mot Tranmere och på så sätt lägga sig på en femteplats i tabellen.
***
Bournemouth är inte alls sig lika denna säsong som förra. Då var man en utmanare i toppen. Nu radar sydkustklubben upp förluster på rad. Igår förlorade man hemma mot bottenkollegan Chesterfield. 0-3 betyder att The Cherries ligger näst sist. Så går det då man kränger av det bästa lagdelarna. Sorgligt men sant.
***
Det snackades högt om Carlisle innan säsongen. Ingenting om Hartlepool. Igår fejsade man varandra och då sattes saker på plats. Hartlepool gav hemmalaget en tuff match och vann med 2-1 trots hemmalagets övertag i matchen med bollinnehav och målchanser. Segern tog The Monkeyhangers upp till en sjätteplats i tabellen.
***
Notts County är på väg åt samma håll som Hartlepool. Nottinghamklubben rör sig mot playoff-platserna och gör det snabbt. Igår vann man hemma mot Walsall med 2-1 efter att inlånade colombianen Cristiano Montano gjorde segermålet i den 65 minuten. Manager Martin Allen hyllar idag sina skator efter att ha klarat ett hårt och tätt matchprogram så elegant bra. Match i Italien, kryss mot Juventus i veckan och nu vinst i serien. Bra ork och flyt.
***
Matchen mellan Oldham och Stevenage var avklarad efter 19 minuter. Då var matchens två mål redan gjorda. Stevenage fick med sig en poäng i 1-1-matchen på Boundary Park. Oldhams manager Paul Dickov sade efter matchen till lokal media att matchen var bedrövlig ur Oldham perspektiv. Ur Stevenage synvinkel var det bara fortsatt poängflyt denna säsong.
***
Seriens skyttekungar är två stycken. Sheffield Wednesdays Gary Madine och Charltons Bradley Wright-Phillips har båda gjort fem mål på sju matcher.