TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 11 september 2011

League Two: Morecambe nya serieledare

Dario Gradi och hans Crewe är i ett stim. Sex poäng på två matcher. Två 3-1-segrar på rad. Gamla fina Alexandra lyfte sig igår från bottenträsket efter att gett Barnet en tillrättavisning på hemmaplan.
Samma form av uppläxning fick nykomlingen Crawley. I toppmötet mot Morecambe förlorade uppstickaren med hela 6-0. Danny Carlton gjorde hattrick då The Shrimps simmade upp i serieledning. Snacka om stim.
På tal om Barnet, seriens tredje sämsta lag har dock seriens bästa anfallare i McLeod. Sex mål på sju matcher är imponerande.
***
Wimbledon har börjat säsongen bra. Igår var man nära en bortaseger i lokalderbyt mot Aldershot. Det satte Danny Hylton stopp för då han kvitterade till 1-1 i sista minuten.
***
Bradford kom tillbaka två gånger om i hemmamötet mot Bristol Rovers. Michael Flynn gjorde Citys bägge mål på straff då man kryssade 2-2.
***
Plymouth är usla. På alla plan. Det är inte bara ekonomin som tryter i klubben. Spelet är värdelöst. Förlust igår hemma mot Port Vale med 2-0, trots en man mer under 40 minuter, innebär fortsatt jumboplats med bara en poäng efter sju spelade omgångar.
***
Nästjumbon Hereford är fyra poäng före Plymouth. Fast lika dåliga på sitt sätt. Igår hade Shrewsbury lekstuga med The Bulls. Marvin Morgan gjorde två mål då Shrews vann med 3-1 och dessutom med en man mindre. Segern tar Shrewsbury upp på en tredjeplats, två poäng under Rotherham. Ett Rotherham som även dem vann med 3-1 igår. Dag & Red stod för motståndet i en match där Lewis Grabban gjorde två mål för hemmalaget.
***
Gillingham har tappat i toppstriden. Igår var man nära att tappa alla poäng hemma mot Accrington Stanley. Två minuter innan fulltid skulle dock Luke Rooney sätta kvitteringen 1-1 på straff. Manager Hessenthaler var nöjd med poängen trots allt men saknar den rätta udden framåt. Skadedrabbade Gillingham går på knäna utan renodlade anfallare.