TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 7 september 2011

Nytt från League Two

Oxfords anfallare Jonathan Franks har ännu inte gjort en match för klubben sedan han lånades från Middlesbrough under sommaren. Debuten kommer att dröja för 21-åringen. Franks skadade sin rygg i en träningsmatch mot Bristol City för en tid sedan. Franks som tidigare under karriären haft problem med ryggen kommer nu att bli borta i minst en månad.
***
Crawleys anfallare Matt Tubbs har gjort en enastående inledning på säsongen. Tillsammans med resten av klubben har han stått för bedrifter av klass. Fem mål varav fyra i serien är Tubbs facit efter sex omgångar. Det var dock nära att det inte blev något spel i vare sig Crawley eller League Two för den förre Salisburyanfallaren som blev framröstad till Conference bästa spelare förra året. Flera klubbar i Championship ryckte under sommaren i 27-åringen. Millwall och West Ham var några av klubbarna. Tubbs hade många alternativ men stannade i Crawley efter ett samtal med klubbens ordförande Victor Marley. Det samtalet kan nog beskrivas som ett lönesamtal av den högre klassen?!
***
Port Vales Louis Dodds är besviken. Mittfältaren säger idag till BBC Radio Stoke att han saknar regelbunden speltid. 24-åringen har gjort fem inhopp under säsongen och endast startat en match. De två målen som kommit från mittfältaren under denna tid är ett bevis på att manager Micky Adams bör satsa på Dodds från start. Att gå ut till media och gnälla är förmodligen inte den rätta vägen att nå regelbunden speltid. Dodds brist på tålamod kan istället få honom i Adams frysbox?
***
Barnet, Northampton och Plymouth är de enda klubbarna  i serien som ännu inte vunnit på hemmaplan. Värst är läget i Plymouth. Klubben krisar allvarligt ekonomiskt, har inre stridigheter med spelare som hotat med strejk på grund av att lönerna inte betalats ut och har en sådan negativ matchtrend att man inte vunnit en match sedan juli. Tillståndet är i upplösning och framtiden ser mörk ut för The Pilgrims. Kommer man att överleva? Idag publicerades nyheten om att affärsmannen Kevin Heaney lagt ett bud på klubben. Heaney som tidigare ägt BSS-klubben Truro City säger idag till BBC South West att " Nu återstår det att se vad Football League säger. Jag har lagt mitt bud och sedan får ligan avgöra framtiden." Heaney kan därmed bli den som får Pilgrims upp på fötter igen. Den konstgjorda andningen fortsätter i Plymouth.

Inga kommentarer: