TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 8 februari 2012

'Arry well 'appy again.

Harry Redknapp kallas ibland 'Appy 'Arry, i de engelska tidningarna. Mest beroende på sin något speciella dialekt, får vi förmoda. De senaste åren har dock inte bara varit glada, kan man säga.
Redknapp har förvisso fört Tottenham till framgångar, och byggt en utmanare av de vita från norra London. Parallellt med det har det i flera år förts en rättsprocess mot Redknapp och Milan Mandaric. Mandaric som tidigare var ägare till det Portsmouth där Redknapp var tränare. Det vi definitivt vet är att stora pengar var i rullning under den tiden. Redknapp och Mandaric har stått åtalade för oegentligheter och skattefiffel. Bland annat har åklagare haft uppe de "gåvor" som Mandaric påstår sig ha givit Redknapp (de var tydligen väldigt goda vänner). Åklagaren menar att det är en slags provision för försäljning av spelare. Till exempel Peter Crouch som lämnade Pompey för Aston Villa 2002.

Vi kan också notera att Milan Mandaric idag står som ägare till Sheffield Wednesday, att han tidigare ägde Leicester City.

Det är en alldeles för svår soppa för mig att reda ut här. The Guardian har många läsvärda artiklar.
Klart är i alla fall att både Redknapp och Mandaric idag friades från alla anklagelser. Och att Harry Redknapp kan fortsätta sin framgångssaga hos Spurs för att sedan ta över Three Lions(?). Vissa spelbolag stoppade faktiskt möjligheten att spela på just det, i och med dagens frikännande.

'Appy again, 'Arry?

Inga kommentarer: