TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 10 februari 2012

Günter Wallraff kunde inte gjort det bättre själv

Förhoppningsvis har ni, kära läsare, sett filmen I.D. Den handlar om ett gäng poliser som får i uppdrag att infiltrera det lokala fotbollagets mer tveksamma supporterelement. Utan att avslöja för mycket av storyn, utifall ni någon missat detta eminenta filmstycke, så växer sig fascinationen för supporterkulturen och laget allt starkare hos poliserna och gränserna mellan vad som är rätt och fel, lagligt och olagligt ter sig helt plötsligt inte lika klara...

Merseysidepolisen fick två oväntade napp när de avbröt oroligheter i det senaste derbyt mellan Liverpool och Everton. Två av deras kollegor som dagen till ära hade fått ledigt identifierades mitt i en sammandrabbning mellan supportrarna. De båda våldsentusiastiska poliserna sägs vara hängivna Evertonanhängare och är nu satta på pappersvändande tjänst fram tills att deras åtal för fotbollsvåld har gått sin gilla gång.

Att poliser gärna slår på supportrar är ingen nyhet. I Stockholm är det uppror bland supporterklubbarna efter polisens övervåld i samband med ishockeyderbyn under vintern. Så kanske var det ingen överraskning att poliserna gjorde gemensam sak med grabbarna.

***
Trailer, I.D.

Inga kommentarer: