TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 22 februari 2012

Vem skall egentligen kalla sig för offer?

Att svepa i sig en sjuttiofemma brännvin och sedan gå på idrott fungerar på bandy och kanske någon enstaka fotbollsmatch där inga vakter eller poliser patrullerar. TLC fick till sig en skräckhistoria idag. En svensk man i 50-års åldern var på fotbollssemester i London med sin 25-årige son. Duon hade biljetter till FA Cup-matchen mellan Chelsea-Birmingham föregående helg. Duon hade förkrökat rätt bra på hotellrummet, tagit sig en pubrunda och sedan begett sig mot Stamford Bridge. På vägen dit hade man stannat till vid en spritbutik och köpt med sig "sprit,öl och whisky så det stod härliga till". En stund senare tog det stopp. Duon stötte på patrull i form av vakter utanför Stamford Bridge som tyckte att sällskapet var för berusat. Den 50-årige fadern skall då ha brusat upp, börjat gestikulera och knuffat till en vakt. Polis kom snabbt till platsen och förde bort fadern. Sonen, som även han var på örat, fick inte komma in på arenan.

Sonen i sällskapet skrev ett mail till TLC och undrade ifall vi inte kunde ta upp denna händelse som "ett praktexemplar på den moderna fotbollen". TLC skakar på huvudet. Att bete sig 100% korrekt alltid kanske man inte alltid gör 24/7 och i synnerhet inte på semester. Vad man dock skall tänka på är lagar, ordning och kutym i ett land eller stad du besöker. Visa ödmjukhet, respekt och vördnad. Inte för mycket, inte för lite. Så där lite mittemellan. Lagom, sett ur ett svensk perspektiv. Jag skriver det rätt ut; ni, son och pappa, gjorde ett övertramp. Ni är inga offer för den moderna fotbollen. Det är istället fotbollskulturen som är ert offer. Fundera över det istället för att gnälla.

2 kommentarer:

El giganto sa...

Bra svar!

Anonym sa...

Jag har svårt att förstå hets-supandet INNAN fotbollsmatcher. Att betala dyra pengar för biljetter, och sedan befinna sig där riktigt packad kan ju knappast vara särskilt vettigt.

Man missar många intryck, och i värsta fall blir man inte ens insläppt, som här i notisen.

Själv tar jag högst 2-3 pints innan, det är en lagom nivå enligt mig. Sen är det ju inget som hindrar att man går till en pub efteråt och dricker mer.