TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 11 februari 2012

Inför helgen

I Premier League får vi en stormatch redan vid lunchtid på lördagen. Klockan 13.45 svensk tid drabbar nämligen Manchester United och Liverpool samman på Old Trafford, och vi vet ju sedan tidigare att dessa matcher tenderar att bli väldigt heta. Egentligen behövs ingen närmare presentation, det här räcker:

  • League titles: United 19 Liverpool 18
  • FA Cups: United 11 Liverpool 7
  • League Cups: United 4 Liverpool 7
  • European Cups: United 3 Liverpool 5
  • Uefa Cups: United 0 Liverpool 3

Två bittra rivaler som drabbar samman och det lär bli en tuff match. Inte nog med den rivalitet som länge funnits vi har ju hela Luiz Suárez-historien som spetsat till det ytterligare. I tabellen jagar Manchester United lokalkonkurrenten City i toppen och de röda från Merseyside slåss för en Champions League-plats. Vi får hoppas på en tuff match utan bitter eftersmak.

På söndag tar tabellettan Manchester City bussen till Birmingham för att mäta sina krafter med Aston Villa. Ett Aston Villa som trots en bra prestation senast mot Newcastle föll med 2-1. Inte lättaste motstånd för en redan hårt kritiserad Alex McLeish alltså. I hemmalaget är Gabby Agbonlahor tveksam till spel, men både Marc Albrighton och James Collins ska vara tillbaka efter skada. I City saknas fortfarande bröderna Touré som senare samma kväll ska försöka spela hem ett guld i Afrikanska Mästerskapen. Lagkaptenen Vincent Kompany är troligen redo för spel igen, men Samir Nasri är osäkert startande och Mario Balotelli är fortsatt avstängd. En speciell match för Barry, Milner och Dunne som har ett förflutet i motståndarlaget. 17.00 på söndag är det som gäller.

Leicester och Cardiff drabbar samman på lördagen och det är två lag med samma mål, men lite olika tabellägen. För Leicester måste segrarna börja radas upp om det ska bli någon Playoff-plats, medan Cardiff för tillfället jagar en direktplats. Jermaine Beckford får spela eftersom hans avstängning har hävts. I Leicester saknas dock Aston Villa-lånet Nathan Delfouneso som är skadad. Mark Hudson är tveksam hos walesarna, men Kevin McNaughton kommer till spel trots att han senast klev av med en muskelskada. Noterbart är att Leicester har fem raka hemmamatcher i The Championship utan seger. Senaste hemmasegern kom mot Blackpool den 29:e november. Matchstart lördag 16.00. Låt oss hoppas att vi inte får så många uppskjutna matcher i helgen, mig veterligen är det hittills bara Crystal Palace - Doncaster som ställts in i någon av de två högsta serierna.

I de lägre serierna är det betydligt fler matcher inställda, men mötet mellan Hartlepool och Bournemouth i League One ska spelas efter att domarna nu godkänt planen. Det är två lag strax under kvalplats som drabbar samman på lördagseftermiddagen. Båda lagen har chansen till Playoff, men det kommer bli tufft. Framförallt är det Bournemouth som vid vinst idag kan skaffa sig slagläge. Hartlepool behöver rada upp vinster för att ha chansen. Det är också två lag som visat fin form den senaste tiden och har nio respektive åtta poäng på de senaste fyra matcherna. För hemmalaget gäller det att se upp med Bournemouths skyttekung Wesley Thomas som nätat tio gånger under säsongen. Hartlepools bäste målskytt är så här långt före detta Manchester City-talangen James Poole, som hittat nätet sex gånger.

I League Two hittar vi ett intressant möte på The Moor. Det vankas nämligen toppmöte när Torquay tar emot Shrewsbury. Det skiljer en poäng mellan lagen till bortalagets fördel. Shrews har också en match mindre spelad. Formen är mycket god i båda lägren och det kommer bli en intressant drabbning. Lagen har fyra respektive fem poäng upp till tabellettan Crawley och tabelltvåan Cheltenham. Hos gästerna hittar vi en intressant spelare i irländaren James Collins som har ett förflutet i Aston Villa. Forwarden som den här säsongen fått mest rubriker för att han fanns i bilen när Villa-mittfältaren Barry Bannan åkte dit för rattfylla är Shrewsburys bäste målskytt den här säsongen. Återstår att se om han hittar nätet bakom en annan gammal Villa-spelare, Bobby Olejnik som brukar vakta Torquays mål.

Trevlig fotbollshelg alla läsare!

Inga kommentarer: