TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 21 februari 2012

Misstag, sömnlösa nätter och slutet på en lång, sagolik karriär?

En av West Hams ordförande, David Sullivan, säger att beslutet att låta Demba Ba gå till Newcastle (för en ersättning kring noll pund...) var ett av hans livs misstag.
"Han hade en klausul i sitt kontrakt, och var fri att lämna ifall vi åkte ner till The Championship. Jag försökte verkligen få honom att stanna kvar, och erbjöd 45 000 pund i veckan. Men det gick inte. Misstag sker, men detta var förmodligen ett av mina värsta.", säger Sullivan. Han fortsätter: "Om vi hade haft honom kvar, och ifall hans knän hade varit friska, så hade vi antagligen lett serien med 15 poäng idag. Det tror jag helt ärligt.".

Misstag sker, och man får leva med dem. När det gäller just West Ham och värvningar/tappade spelare så känns det som om misstagen har varit mer frekventa än på annat håll. Nu har man dock bra läge att ta sig upp till Premier League igen. Men The Championship är tight i toppen. Och en förlust eller två innebär att man befinner sig på kvalplats istället för direktuppflyttning. Och kvala är nog det sista West Ham vill göra.

***

På tal om obekväma situationer. Chelsea spelar idag sin första åttondel i Champions League, nere i Neapel och mot Napoli. En viss Edison Cavani och en vild hemmapublik på Sao Paolo lär göra det svårt för ett pressat Chelsea. Villas-Boas har knappast sovit gott de senaste veckorna, och jag tror att de blå från London riskerar att åka på ännu en nit. De kan ju fråga liga-kollegan City, hur det kan gå till.
Villas-Boas säger idag dock att ägaren Abramovich stöttar sin manager, och det arbetet man har påbörjat. Vi får väl se vad som händer ifall Chelsea åker ur CL nu, i åttondelen.

***

Och till sist konstaterar vi att Sir Alex Ferguson nu deklarerar att han kommer att sluta om "två eller tre år". Han planerar dock inte att lägga av helt, utan tror att det "nog finns en eller annan sak att göra för mig i United också efter min tränar-karriär". Låter rimligt.
Ferguson passar också på att hylla Evertons David Moyes, och säger att skotten har gjort "ett fantastiskt jobb med tanke på de skrala förutsättningarna. Han är utan tvekan en av de 6 bästa tränarna i den här ligan". Stora ord.

Ferguson erkänner också ett tidigare misstag, när han berättar att han hade chansen att värva Joe Hart för 100 000 pund, för några år sedan. Nu sitter han istället med en mer osäker målvaktsbesättning. Men tittar han tillbaka på karriären så kan han nog leva med det.

Inga kommentarer: