TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 28 februari 2012

Whyte ökar på Rangers skulder

Att Rangers ordförande Craig Whyte orsakat klubben stor olycka råder ingen tvivel om.
Det debatteras högt och lågt om vad mannen egentligen kostat klubben, samtidigt som det råder delade meningar om tidigare ägare och styrelse redan styrt in klubben på fördärvets väg.



Nu meddelar PLUS-börsen i London att man tilldömer klubben böter på 50000 pund, eller knappt 550000 kronor, då man underlåtit sig att meddela börsen att Craig Whyte varit belagd med förbud att driva företag i sju år mellan år 2000-2007. Ett förbud Whyte dessutom bröt, då han åtog sig rollen som chef i företaget Re-Tex. 
En mycket smutsig historia i sig själv, innehållandes allt från dömda bluffmakare till köpta revisorer. Whyte avvisade så klart all som hade med affären att göra, men efter att Näringsdepartementet bekräftade det i BBC Scotlands grävande dokumentär "Rangers: The Inside Story" som visades i oktober 2011, hade fotbollsklubben inte mycket mer att göra än att månaden därpå erkänna att Whyte mycket riktigt varit belagd med ett direktörs-förbud.
Det är alltså inte själva Re-Tex-skandalen i sig som gör att man nu bötfälls, utan alltså att man inte meddelat börsen att Whyte varit belagd med ovan nämnda förbud.



Denna skuld är kanske något av en droppe i det hav av skulder klubben för tillfället befinner sig i, men det är självklart negativt att åläggas vite av den börs som redan stoppat all handel med klubbens aktier.


Skutan Glasgow Rangers FC seglar vidare i kaotisk storm, och administratörerna sliter med att få kontroll över segel och roder.
Om hela båten går under, eller det räcker med att kapten och befäl får gå på plankan får framtiden avgöra.

Inga kommentarer: