TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 10 februari 2012

Den enes död den andras.. död?

En rättstvist av det mer bisarra slaget gör att konung Olav d. V av Norges död hotar Cromer Town F.C.s existens.
Den mycket märkliga historien börjar redan 1922, då en mrs. Bond-Cabell donerade ett stycke mark till staden Cromer till minne av de invånare från samhället i Norfolk som fått sätta livet till i första världskriget.
Samhället var mycket tacksamt över gåvan, och byggde på lotten en fotbollsarena. Anläggningen fick namnet Cabell Park som tecken på den uppskattning som visades över kvinnans givmildhet.
Det lokala fotbollslaget Cromer Town F.C., även kända som The Crabs, grundade 1898, lämnade sin dåvarande arena Beef Meadows och flyttade in och har huserat där sedan dess.

Allt var frid och fröjd ända tills 2009, då det upptäcktes att gåvan inte alls var en gåva - den var ett lån.
Marken skulle återlämnas 21 år efter att Drottning Victorias sista barnbarnsbarn gick ur tiden.
Detta barnbarnsbarn var ingen annan än just konung Olav d. V av Norge, som dog 1991.
Tidsfristen har alltså upphört att gälla, och marken som arenan står på måste med andra ord returneras till sin rättmätige ägare, vilket sätter fotbollsklubben på pottan - det är som bekant svårt att spela fotboll utan fotbollsplan, iaf i tävlingssammanhang.

Röster i samhället höjs för att få klubben att bygga en ny modern anläggning utanför staden. Denna skulle även innehålla faciliteter för u-lagsspelare, en skola, en läkarmottagning samt nya bostäder.
Men för en liten fotbollsklubb i Anglian Combination Premier Division innebär detta naturligtvis ett lika stort åtagande som risktagande.

Klubbens VD, Paul Jarvis, som fruktar att detta kan komma att bli klubbens undergång meddelar att man har satt egna jurister på saken och dessa antagligen funnit en lösning.
Drottning Victorias sista barnbarnsbarn var, om vi får tro dessa jurister, inte alls konung Olav d. V av Norge. Det var i själva verket den sjunde earlen av Harewood, George Lascelle som förvisso inte var född då avtalet ingicks, men å andra sidan heller inte dog förrän 2011. Något som alltså ger klubben 20 år till på Cabell Park om överklagan gillas.
Paul Jarvis delar naturligtvis denna uppfattning och låter hälsa att klubben inte alls är nöjda med att behöva flytta ut ur staden, och kommer driva detta vidare. Annars, befarar han, kan detta vara början till slutet för Cromer Town F.C.

Var detta kommer sluta är det ingen som vet, men den som lever får se.

Inga kommentarer: