TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 23 februari 2012

Mackay skall göra framgång av oturen

Han ansågs bli managern som skulle vända den oturliga trenden i Cardiff och på sikt bygga upp klubben till Premier League. Malky Mackay har levt upp till förväntningarna. Trots att han kom till en klubb som tappat 12 spelare efter kvalförlusten mot Reading så har den 40-årige skotten gjort Cardiff till sitt nya hem och arbetsplats på ett sätt som fungerar utmärkt. Inte nog med att klubben nosar på direktuppflyttningsplatsen från sin play-off placering, finalplats i Ligacupen mot Liverpool väntar. För dessa prestationer fick Mackay idag en förfrågan om förlängning. Mackay tvekade inte. Det nya kontraktet är skrivet till juni 2016. Till klubbens hemsida säger han; "Det gick inte att tacka nej till erbjudandet. Jag och familjen stortrivs i Cardiff. En härlig klubb med härliga supportrar." Just supportrarna till klubben är kräsna med vem som skall leda laget. 

Då engelsmannen Dave Jones fick lämna förra sommaren så skrev supportrarna protestlistor mot att inga fler engelsmän skulle leda laget i fortsättningen. Det ultimata hade varit en walesare men en skotte gick också bra. Klubbens första manager Davy McDougall kom just från Skottland. En äldre supporter sa vid samma tillfälle; "De har samma förakt som vi gentemot engelsmännen"

Så blev det. Mackay bröt ett 12 årigt mönster då han som första skotte anställdes efter att Frank Burrows fick sparken år 2000. Just dessa 12 åren är som vi alla vet, en oturlig mardröm för Cardiff. Serieledare hela säsonger innan slutomgångarna och sedan platt fall. Med Mackay vid rodret hoppas alla att detta är passé. Eller som en supporter skrev på ett av klubbens forum; "Den engelska oturens tid är förbi." Med sådan tro kan vi nog börja räkna med Cardiff i högre seriesammanhang i framtiden.

Inga kommentarer: