TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 15 februari 2012

Oktoberfest i februari




När Adidas 1979 släppte träningsskon München var man i framkant. Den för tiden högteknologiska sulan av Polyuretan gjorde att skon, trots sin ganska klumpiga utformning, var en av de lättaste skorna (i sin klass) som gick att få tag på.

Modellen växte sig snabbt populär bland trendmedvetna unga män runt om på storbrittaniens fotbollsläktare, och producerades fram till 84/85. Därefter uppstod ett stort hålrum fram tills skon återintroducerades för snart ett decennium sedan.

Nu släpper Adidas Consortium en extremt begränsad utgåva av den klassiska modellen. Handgjord i märkets egna fabrik i Scheinfeld, faktiskt den första skon Adidas producerar i hemlandet på över 50 år! Man har dessutom använt riktigt skinn och mocka, istället för de billiga surrogat man börjat nyttja på senare tid.
Allt är gjort för att modellen skall vara så lik originalet som möjligt; till och med kartongen är producerad i 1:1-förhållande till sin ursprungliga föregångare.

Officiellt releasedatum är den 18 februari, men med tanke på den extremt begränsade upplagan - officiellt skall den vara 500 par, men det ryktas om att det bara är 200 - är det en rätt kvalificerad gissning att skorna kommer gå som smör i solsken. 
Det är därför en bra ide att förhandsboka skorna direkt i butik om man vill ha ett par. Missar man dom nu är risken att man får betala avsevärt mer på exempelvis eBay senare.

För folk som inte är fullt lika nördiga vad det gäller skodon, eller var det man har på fötterna är tillverkat, kan man för en billigare peng köpa en vanlig münchen-reissue. Det ska man faktiskt unna sig, för det är en fantastisk sko och en liten bit historia!

Skorna finns att köpa hos utvalda återförsäljare, t.ex. End Clothing och Hanon Shop.

Inga kommentarer: