onsdag 22 februari 2012

"How shite must you be?"

The Championship

Det var olika förutsättningar inför gårdens match på Bloomfield Road i Blackpool. Hemmalaget kom med en fin svit i bagaget; sju raka ligamatcher utan förlust. Bortalaget West Ham kom med en mer ovanlig svit; två matcher i rad hade de fått en spelare utvisad tidigt i första halvleken. Det hade dock inte påverkat resultaten nämnvärt, 2-1 hemma mot Millwall och 1-1 hemma mot Southampton får ses som dugliga resultat med tio man på planen.

På den dåliga planen i Blackpool var det tidigt West Ham som tog kommandot. I den 28:e matchminuten fick laget utdelning genom James Tomkins och i den 32:a utökade januarinyförvärvet Nicky Maynard ledningen till 2-0. Blackpool stod inte alls att finna igen och den fina formen var som bortblåst. Redan i den 34:e matchminuten gjorde Blackpool sitt första byte, in kom den målfarlige men lätt åldrade Kevin Phillips. Och det gav utdelning. Precis innan halvtidsvilan satte han reduceringen, 1-2. Men West Ham var nog ändå hyfsat nöjda, för första gången på länge gick de in till halvtidsvilan med elva man på planen.

I den 53.e matchminuten stod West Ham åter att känna igen. Utvisning! Den här gången var det dock lite mer komplicerat än tidigare. Den här gången var det målvakten Robert Green som stod för utvisningen. Och West Ham hade exakt noll reservmålvakter på bänken. Mittfältaren Henri Lansbury, som vid ett liknande tillfälle hoppade in i mål när Englands u-21 landslag mötte Tyskland, tog på sig handskarna och alla undrade hur lång tid det skulle ta innan Blackpools kvittering var ett faktum. Så blev det dock inte. Trots en man mindre på plan och trots en mittfältare i mål var det West Ham som kom att göra målen. I den 74:e matchminuten utökade Gary O'Neil West Hams ledning och i den 90:e minuten fastslog Ricardo Vaz Te slutresultatet till 4-1.

För de West Ham fans som tagit sig till nöjesstaden Blackpool lär det vara en match att minnas för livet. Frågan är bara hur nöjda man är i Blackpool idag?