TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 28 februari 2012

Det gör ont då jättar faller

De stora förlorarna 2012 i League Two är utan tvekan Southend United och Crawley Town. Höstens gigantlag har vikit ned sig och vägen neråt är likt en jättes fall. Varför? En del hävdar att klubbens managers tappat härskarstatusen i omklädningsrummen. Andra menar på att transferfönstret slog igen med en kraft som tärde hårt. I Crawleys fall var försäljningen av skyttekungen Matt Tubbs ödesdiger. Klubben levde på hans målskörd. För 800,000 pund gick han till Bournemouth. Där kan Crawley även ha sålt sin chans till uppflyttning. Den tidigare så kaxiga managern Steve Evans har börjat hålla lägre profil. Med all sin rätt. Hetlevrade Evans flaxade runt i en alldeles för stor kostym under hösten och skrävlade stort om att Crawley "var ett Premier League-lag säsongen 2014/15" Stora ord som nu är svårsmälta.

I Southend lär manager Sturrock inte ha största uppmärksamhet och respekt hos spelarna. Intriger i omklädningsrum och på träningar och pakter i laget skapar sprickor i hela föreningen. Lägg där till ett supporterförakt mot lagets ägare Ron Martin. Ni förstår själva. Fritt fall? Något måste hända. I Southends fall så är den bästa krislösningen att snabbt byta manager och rensa ut problemmakarna i truppen. I den bästa av världar hade Ron Martin fått vika på foten. Så lär det aldrig bli. Hans finger leder klubben och folket under honom är marionettdockor. Martin gör det med mastermind. Sturrock lär snart ryka och spelarna kommer snart på bättre tankar. Eller?

Ingen länk är starkare än sin svagaste länk. Självförtroende och god sammanhållning kan snabbt dippa och vända. Från hyllade segerherrar till ifrågasatta bara veckor senare. Det svänger snabbt i fotbollsvärlden. Fråga bara herrarna Evans och Sturrock. De om några vet.

Inga kommentarer: