TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 13 februari 2012

Roundup.

Om vi försöker summera dagens hetaste ämnen med PL-anknytning så ser det ut ungefär så här:

Wolverhampton Wanderers ger Mick McCarthy sparken. Gårdagens 1-5 hemma mot West Brom var droppen som fick en överfull bägare att rinna över. Snacket och kraven har funnits där ett tag. Nu återstår att se ifall en ersättare (Roy Keane?) kan råda bot på ett prekärt läge. De orange befinner sig ju på nedflyttningsplats. Med 13 omgångar kvar är det dock oerhört jämnt och bara 2 poäng skiljer de fem lagen längst ner i serien.

***

Carlos Tevez är på gång igen. In i Manchester Citys lag, alltså. Det ryktas om fredssamtal mellan honom och Roberto Mancini. Och det skulle i så fall göra honom tillgänglig för spel inom kort. Det är framförallt spelaren och hans representanter som räcker upp den vita flaggan nu, och man kan ana att Tevez är sugen på dels spel, dels lön.

***

Harry Redknapp är tränare för Tottenham Hotspur FC. Samme Redknapp ryktas ju vara en av de hetaste kandidaterna för att ta över som förbundskapten efter Fabio Capello. Redknapp går idag händelserna lite i förväg när han går ut och deklarerar: "Om jag var förbundskapten skulle jag göra ett försök och övertala Paul Scholes till comeback också i landslaget. Vem som helst (med det jobbet...) skulle älska att ta med honom till EM, eller hur?".
Svårtolkat. Antingen en flört med den rödlätte mittfältaren, eller också ett rakt svar på en fråga. Med Redknapp vet man aldrig riktigt. Han gillar i alla fall att snacka.

***

Liverpool och dess anfallare Suárez har ju varit ganska frekventa i media, senaste tiden. En del säger att all reklam är positiv reklam. Liverpools sponsor Standard Chartered verkar inte hålla med. "Vi gillade inte vad vi såg i söndags, och vi har diskuterat frågan med klubben.", meddelar det amerikanska företaget.
En olycka kommer sällan ensam, skrev jag härom dagen. Passar rätt bra här också. Alla inblandade gör bäst i att reda ut den här soppan, den saken är i alla fall klar.

***

Roman Abramovich är inte nöjd alls. Fattas bara annat. Nu har han tagit ett snack med manager Villas-Boas och spelarna. Man kan ana att ryssen manar till bättring. Omgående sådan.
Det är förstås en allvarlig markering om att ägaren menar allvar. Och en antagligen väldigt jobbig situation för speciellt tränare Villas-Boas.

Inga kommentarer: