TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 27 februari 2012

London calling.

Skomakare, bliv vid din läst. Så lyder ett gammalt, fint uttryck. The Guardian ger användning för det idag, när man skriver om Gareth Bale och tränare Redknapps försök att spela Bale i mitten och till höger. Detta för att ge walesaren mer boll att arbeta med. Men var har egentligen Bale varit som bäst? När har han satt skräck och förvirring i motståndar-försvaret? Var slog han igenom? Just det, till vänster på mittfältet.
Nu hade det kanske inte hjälpt Tottenham i gårdagens kollaps mot grannarna i Gunners. Men ändå, man skall kanske nöja sig med vad man har ibland. Och i Bale har man en av världens bästa vänsterbreddare. En fri roll, visst. Men en roll likafullt.

***

Arsenal och Tottenham är inte direkt såta vänner, det vet vi alla. Nu ryktas det dessutom om att klubbarna slåss om samme anfallare: Stéphane Sessègnon. Sunderlands anfallare är ett hett byte inför sommaren, och har gjort intryck på respektive London-lags tränare.

***

Vissa segrar är sötare än andra. Och Arsène Wenger säger efter gårdagens derby att Arsenal fortfarander har chansen att nå ikapp Tottenham. Och visst, sju poäng skiljer lagen och det återstår 12 långa omgångar. Spurs backlinje fick sig en näsbränna igår och bör tänka igenom vissa grundläggande saker i termen "försvarsspel", om man vill känna sig säkra på sin tredjeplats. Bakom jagar nämligen ett furiöst Newcastle och två London-grannar i Arsenal och Chelsea, som nog gärna klättrar förbi.

***

André Villas-Boas passar på att hylla Frank Lampard efter segern med 3-0 mot Bolton. Kallar bland annat mittfältaren för legend, och pratar om Lampard betydelse för klubben och hur länge han har varit viktig för dem.
Samtidigt deklarerar tränaren att Lampards framtid hos de blå "inte beror på mig (Villas-Boas, red.)". Det kommer förstås att spä på två saker: Spekulationerna om Frank Lampards framtid. Samt kritiken mot Villas-Boas. I det läge som Chelsea befinner sig är det tufft, för att inte säga dumdristigt, att inte vara mer smidig i sina uttalanden om en av klubbens största den senaste 10 års-perioden.

***

Och för att knyta ihop London-säcken med rubriken: Undertecknad har bokat resa till staden, i slutet av april. I fotbollsväg står ett smörgåsbord uppdukat i London, den helgen. Vi har att välja mellan tre matcher i Championship samt tre eller fyra i PL.
Det gäller att ha mål och morrötter, nu när det snöar blött från en grå himmel.

Inga kommentarer: