TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 27 februari 2012

Helgrapport

TLC låg på latsidan under helgen. Ursäkterna är många. Redaktionsmedlemmar i England är en. Lathet och brist på tid några andra. Fotbollen tog tid. Bra sådan. Matcher av hög kvalité. Stålstadsderby, Ligacupfinal och huvudstadsderbyn. Var börjar man? 
Vi tar cupfinalen direkt. Liverpools första trofé sedan 2006 satt långt inne och blev en straffrysare. 89,000 på Wembley och miljontals framför tv-apparaterna fick se Steven Gerrards kusin Anthony Gerrard missa den avgörande straffen. Cardiff imponerade med sin respektlöshet.

Fulham sålde under transferfönstret sin målskytt Bobby Zamora. Anfallaren gick till ärkerivalen QPR i tro och hopp om mer framgångar och lovad en betydligt högre lön. I lördags var han dock en förlorare. Fulham vann med 1-0 och har därmed vunnit bägge derbyna mot QPR denna säsong.

I östra London stoppade Crystal Palace West Ham från att göra mål i sin 10:e raka match. 0-0 slutade matchen som även betydde att Hammers tappade serieledningen. Manager Sam Allardyce sa efter matchen att spelarna är tröttkörda. Dålig tajming på säsongen.

Derby var det ja. Arsenal stod igår för en upphämtning modell bättre då man vände 0-2 till seger med 5-2. Med opartiska ögon sett så var matchen en fröjd för ögat men för en Spurs-anhängare så måste det ha varit en mardröm.
Redknapp har aldrig sett dystrare ut och segern rörde runt i grytan i en toppstrid som ser intressant ut.

I Sheffield spelades det också derby igår. Där kraxade ugglorna högst. Chris O´Grady gjorde säsongens sjunde mål då han ordnade segern för Wednesday. 36,364 åskådare på Hillsborough fick därmed se Owls närma sig en direktuppflyttning. Två poäng upp och där kan man välta bort rivalen United. Ännu en gång.

Redaktionsmedlemmar var ju som sagt i England denna helg. Full koll på Stålderbyt. TLC kan även berätta att bekanta och vänner varit på samtliga matcher som det skrivits om här ovan. Ni förstår själva; det nalkas reseberättelser. Håll koll och utkik dagarna och veckorna framöver. Har du som läsare varit iväg på senare tid så ser vi även fram emot anekdoter och krönikor från dig. Det är just det som är populärast här på TLC och det som ni enligt statistiken gillar mest. Då skriver vi om det.

Inga kommentarer: