TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 13 februari 2012

Färdigknakat i fogarna på Ibrox?

Att det just nu blåser orkanvindar kring Glasgow Rangers F.C. har väl knappast undgått någon. Klubben lämnade enligt skotsk media idag in konkursansökan, och klubben har nu 10 dagar på sig att meddela huruvida de tänker överlämna klubbens styre till en extern förvaltare eller ej. 
Om man väljer att så göra, så fråntas man automatiskt 10 poäng i seriesystemet och man blir mer eller mindre helt bortkopplade från det guldrace som ärkerivalerna i dags läge leder med 4 poäng.

Årets guld är dock det minsta hotet - skattemyndigheterna har fortfarande inte lämnat besked om huruvida man anser att klubben har 550 miljoner kronor i skatteskulder eller ej. Om man anser att så är fallet ligger nog en verklig konkurs runt hörnet.

Just nu florerar rykten åt alla håll och kanter om att skattemyndigheterna har fattat ett beslut som man har läckt till Rangers men inte gått ut med officiellt - detta skulle då vara ett negativt besked, varför klubben inte ser någon annan utväg än konkurs.
Det pratas även om spelarlöner som kan utebli, fordringsägare, etc. En rejäl soppa som snabbt kan bli en riktigt tråkig karusell.

Det sista ordet i ämnet Glasgow Rangers F.C. är garanterat inte sagt. The Langham Court lovar dock att hålla er uppdaterade med det senaste!

1 kommentar:

Anonym sa...

Om det blir konkurs, hur ska GAIS få sina pengar och vart tar Mervan vägen?