TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 28 februari 2012

På europafronten en del nytt.

78 pund för en biljett. Snackar vi EM-finalen till sommaren? CL-dito i maj? FA cup-finalen på Wembley? Nej, vi pratar om vad Athetic Bilbao krämar ur bortasupportrar till Manchester United, vid kommande åttondelsfinal i Europa League. United själva kommer att ta 36 pund när spanjorerna gästar Old Trafford, och vi kan ju hoppas att Bilbao kan gå engelsmännen lite till mötes. Det känns oerhört girigt med 800 spänn för biljetten, när du som bortasupporter redan har lagt rätt stora pengar på resa, boende och lager.

***

Aston Villas anfallare Darren Bent är skadad. Hälen sätter stopp för spel, och vill det sig riktigt illa är Bent borta i tre månader, och därmed också med stor sannolikhet från sommarens EM. Den stora frågan är nu: vad fasen skall Stuart Pearce/den som nu tar över, hitta på? Det är inte direkt ett överflödets förbannelse som vi pratar om, när det gäller England och dess anfallsbesättning.
Vi kan ana att man hoppas på en frisk, spelsugen och storspelande Wayne Rooney, med kanske en något formstarkare Jermaine Defoe som backup. Annars blir det tufft.

***

Robert Green för en mer undanskymd fotbolls-tillvaro, sedan hans West Ham trillade ur högsta serien förra säsongen, och sedan han själv fumlade med bollen i senaste VM. Men nu är målvakten tillbaka i Englands trupp. I vägen för startelvan står dock en viss Joe Hart. Greens främsta uppgift verkar därmed bli att sporra och hålla Hart på tårna, inför och under kommande mästerskap. "Stuart Pearce sade en del snälla ord till mig. Det krävs inte så mycket för en man att göra det, men betydde väldigt mycket för mig", säger Green om att vara tillbaka efter ett par tuffa år.

***

Landskamp heter ju, förresten, cap på engelska. Cap som i mössa/keps. Och det är faktiskt en direktöversättning vi pratar om här. Förr i tiden fick du nämligen en keps för varje landskamp du spelade. Vilket ju skulle innebära att en sådan som nämnde Joe Hart skulle få sin 17:e keps efter onsdagens landskamp mot Holland. Nu tror jag dock inte att man delar ut sådana längre. Vilket väl kanske är tur för en del spelare som skulle få inreda hela rum med hatthyllor, efter några år i Three Lions tjänst.

Inga kommentarer: