TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 22 mars 2009

Randers away - Då grönsvart intog Danmark!

Söndag idag igen. Ridå. Kom hem 04:00 inatt efter en hel dag i Danmark. En match mellan Randers från danska fastlandet och Bröndby från huvudstaden Köpenhamn stod på menyn.
Varför då kanske ni undrar?
Jo, i Randers spelar idag Bobbie Friberg Da Cruz. Bobbie som mellan åren 2001-2008 gjorde 168 matcher och elva mål för GAIS räknas som en av de största Gaisarna genom tiderna och är omåttligt populär bland de grönsvarta supportrarna.
Då han efter den allsvenska säsongen 2008 lämnade atleterna för att skriva på för danska Randers FC avlsutades en lång grönsvart era och han kom att bli hyllad och saknad av många.
Resan till Danmark gjordes därför som en hyllningsresa till honom och för att även överlämna supporterklubben Gårdakvarnens pris, Herbert Lundgrens Trophy.
Ett pris till spelare som uppvisar tuffhet, mod och stort hjärta på plan.
2008 års pris gick därför till Bobbie.
En busslast Gaisare lämnade Stenaterminalen tidigt på lördagens morgon och en lång resa påbörjades.
Mycket öl, vin och sång skulle komma att prägla dagen där en dansk välkomstkommité i form av ordningsmakten tog emot oss i Randers. Dessa var mycket konfunderade över varför en större samling svenskar hade sökt sig till staden och följde oss hack i häl under resten av stadsbesöket.
Identifikations registrering gjorde på oss efter dansk lag. Ett flertal resenärer motsade sig detta men fick ge med sig. Detta till trots så visade den danska polisen upp, tillskillnad från sina svenska kollegor, ett lugnt och professionellt agerande och beteende. Den svenska motsvarigheten med sina hyperaggressiva hållning har mycket att lära sig av dessa.
Matchen då? Jo, på Essex Park drog det svenska följet igång läktarsången inför smått chockade danskar. GAIS-sånger ekade och varierades med hyllningssånger till Bobbie och en och annan ramsa om Randers.
Detta fick hemmalaget supportrar att sälla sig till den grönsvarta massan och de cirka 1500häpna Bröndbysupportrar på andra sidan förstod inte ett dugg. Mer konfunderade måste de ha blivit av den blågula flaggan med GAIS ON TOUR skrivet på. Den danska supporterkulturen har dessvärre uppslukats av den moderna fotbollen och sorgligt nog knäböjt inför dess herrar. Tamare supporterevenmang får man leta efter. 6o Gaisare lät mer än 1500 Bröndbyiter. Pinsamt dåligt.
En kall, blåsig och mycket dålig match slutade 2-0 till gästerna Bröndby. Spelet var uruselt och påminde stundtals om en uperettan match.
Dessvärre spelade inte Bobbie en minut av matchen men blev mer än rörd över de hyllningar och den uppvaktning han fick av de svenska besökarna. ”Respekt till er” sade han tårögt.

Respekt till dig Bobbie. Grattis till priset. Det har du förtjänat.

Eftersom Stena Line inte körde på kvällen från Fredrikshavn så togs beslutet om att åka genom Danmark till Helsingör-Helsingborg. En lång resa påbörjades och alkoholen under dagen tog ut sin rätt. En efter en somnade in medan andra fortsatte sin konsumtion av alkoholhaltiga drycker.
Strax innan 04:00 svängde vhauffören in på Nils Ericssons Terminalen och folk pustade ut. Äntligen hemma efter en lång och trevlig dag.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Saknas det inte en bild? Den då du vilar och samtidigt gör reklam under resan från Randers :o)

Anonym sa...

"6o Gaisare lät mer än 1500 Bröndbyiter. Pinsamt dåligt."
Mener du virkelig af hele dit hjerte, at det passer?

For HVIS du gør det, så fortjener du ikke engang at tage del i nogen som helst fankultur! Brøndby er suverænt de største på den nordiske fanscene, hvad angår stemning: Visuelt, som vokalt.

Det er en skandale at du kan sige sådan. Jeg ved godt at der stort set ikke er nogen der læser noget af det du skriver i det her lille lorteluder forum, men det skal sgu ikk afholde mig fra at blive pisse sur over at læse at nogen mennesker har en så dårlig evne til at erkende!!!!!!

Casual sa...

Ja. Helt fel. Bröndby har den bästa kulturen i Norden och har ett fantastisk tifo-arbete, och bästa uppbakningen. Vet inte vilken match du har sett ??

Anonym sa...

Lorteluder hit o lorteluder dit.Tydligen någon dansk som e upprörd...

Anonym sa...

Hörru alexander!!

We don`t trust people from flat countries.

Frågor på det??

Anonym sa...

Om Bröndby har den bästa kulturen och det bästa tifo arbetet så är nog hela kulturen snart död, för jag tyckte inte dom var så fantastiska i lördags i alla fall...
Men även solen kan väl sina fläckar!?

Anonym sa...

Selfølglig bliver man oprørt når i så hårde Gaisare kommer med et sådan et latterligt indlæg?

Det er så let atsige at i vil larme mere end 1.500 af os, men bevist har i absolut intet. Jeres sløje tifoer, kombineret med jeres utrolig sørgelig vokale præstation i de kampe jeg har set, har du/i på ingen måder rettigheder til at lave sådan en lav sammeligning.

OG at bloggeren på journalistisk vis fordrejer sandheden, og skriver at alle brøndbyerne kiggede på jeres "gais flag" er en direkte løgn. Ingen anede i var tilstede! Og går stærkt udfra i har sendt en hel bus med jeres "fanatiske" og "støjende" gaisare!

kom igen, i har ikke fortjent de blå gule farver!

Anonym sa...

Burde der ikke stå "Gay until i die" på idiotens t-shirt?

Anonym sa...

Hohoho! Fantastiskt sjovt det här.

VI HAR BARSEBÄCK, VAD HAR NI?

Inte så mycket va, sundsapor?
Kom tillbaks när ni har utvecklat ett modernt talspråk.

Anonym sa...

Preben, håll käft!

Den enda vi snackar med ur era sletna led är Jens.

//KC