onsdag 30 november 2011

Cardiff klart för semifinal

Cardiff blev igår klart för semifinal i Ligacupen. Det är första gången på 45 år laget når så långt i turneringen. Motståndet i kvartsfinalen stod krisklubben Blackburn för, och läget för den kritiserade managern Steve Kean ser allt mer prekärt ut. Kenny Miller öppnade målskyttet i den 19:e minuten för hemmalaget, med ett kyligt vänsteravslut. Steven Gerrards kusin, Anthony nickade ner Whittinghams hörna och Filip Kiss styrde bollen över mållinjen till 2-0 i början av den andra halvleken. 2-0 skulle också bli matchens slutresultat. "We want Kean out" ljöd återigen från de tillresta Blackburnfansen och frågan är: hur länge får han stanna kvar? Blott en seger på 13 ligamatcher och en jumboplats i Premier League sedan tidigare. Nu alltså även utslagna ur Ligacupen.

För Cardiff ser det betydligt ljusare ut. Första Ligacupsemifinalen sedan 1966 och en fin ligaform. Är det månne Cardiffs tur att ta steget upp i år?