TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 26 november 2011

Problemen fortsätter för Portsmouth

Portsmouth har några hårda år bakom sig. En jättesatsning mot toppen slutade i finansiell ruin. Harry Redknapp lämnade och tog sina favoritspelare med sig, spelarna fick vid ett flertal tillfällen vänta på sina (alldeles för höga) löner, klubben togs om hand av konkursförvaltare och klubben åkte ur Premier League. Vid ett tillfälle stängdes till och med den officiella hemsidan ned eftersom klubben inte betalt sina serverräkningar.

Idag spelar klubben i the Championship där de för närvarande huserar på en artonde plats och de tar idag emot Leicester hemma på Fratton Park. Sedan juni i år ägs klubben av Convers Sports Initiatives som i sin tur finansieras av en viss Vladimir Antonov. Samme Antonov som de senaste åren försökt ge sin in i bilbranschen och SAAB. Det är också samme Antonov som sedan i onsdags sitter i polisförvar i London misstänkt för att ha ägnat sig åt så kallad asset stripping i den litauiska bank han är majoritetsägare i.

Portsmouths problem verkar alltså aldrig ta slut. Att få sin hemsida nedstängd är en sak, men att få ägaren inlåst måste ses som ett nytt bottennapp och hela situationen belyser problemet med den moderna fotbollens beredvillighet till att ta emot pengar även från de mest suspekta håll.

Inga kommentarer: