TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 20 november 2011

Premier League omgång 12

I skuggan av Mario Balotellis målfirande och Robin Van Persies framfart slog Heidar Helguson till med två nya mål när QPR bortaslog Stoke på lördagseftermiddagen. Detta innebär att Van Persie är den enda spelaren som gjort fler Premier League-mål än Helguson under perioden 16:e oktober fram till idag. Vi noterar även två målpass från Stokes Peter Crouch.

Bottenmötet mellan jumbon Wigan och 19:e placerade Blackburn slutade 3-3 efter stor dramatik. När spanjoren Albert Crusat satte 3-2 i den 88:e minuten vädrade Wigan-fansen säsongens blott andra trepoängare. Blackburn som spelade med tio man efter David Dunns utvisning i början av den andra halvleken skulle dock komma tillbaka. På tilläggstid fick Blackburn en hörna och i kalabaliken framför Wigan-målet sparkades Blackburns målvakt Paul Robinson i huvudet. Domaren tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Straffen slogs säkert i mål av Yakubu i den nionde tilläggsminuten och det blev därmed delad pott i ett möte mellan två lag i desperat poängbehov. Blackburn fick dessutom ett regelvidrigt mål godkänt efter en märklig och omdiskuterad hörnvariant.

Söndagens stormatch mellan Chelsea och Liverpool slutade med bortaseger. Inför matchen pratades det om förra årets två segerskyttar för Liverpool i mötena med Chelsea, Fernando Torres och Raul Meireles. Båda numera som bekant i Chelsea-tröjan. Chelsea öppnade matchen i ett högt tempo, men föll tillbaka och första halvleken var Liverpools. Man kunde gå till pausvila i ledning 1-0 efter en fin upprullning, målskytt var Maxi Rodríguez. Chelsea kom tillbaka och var det bättre laget under matchens andra hälft. Inhopparen Daniel Sturridge kvitterade och det såg länge ut att sluta oavgjort. Det ville inte Glen Johnson. Den före detta Chelsea-spelaren blev Liverpools stora hjälte när han i matchens slutskede sköt 1-2.

Imorgon avslutar Tottenham och Aston Villa omgången. 21.00 svensk tid är det avspark på White Hart Lane. Spurs behöver poäng i kampen om Champions League-platserna och Villa är i behov av poäng för att öka avståndet till bottenlagen samt minska glappet till topplagen. Det kan behövas, eftersom december snart är här och i december kommer Villa ställas på flera svåra prov. Manchester United, Liverpool, Arsenal och Chelsea finns bland motståndarna denna månad som på förhand känns som en mardröm för Alex Mcleish.