TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 21 november 2011

Championship från helgen

Rickie Lambert

Southampton tog sin tjugonde(!) raka hemmaseger när formsvaga Brighton kom på besök. Elva av dem från fjolårssäsongen i League One, men nu alltså även nio raka i The Championship. I och med den här segern toppar laget ligan fem poäng före West Ham och eftersom Middlesbrough misslyckades med att ta full pott hemma mot Blackpool, hela åtta poäng ner till play-off. 3-0 slutade matchen efter att skyttekungen Rickie Lambert gjort tre mål i den andra halvleken. Två av målen slogs in från straffpunkten och ett nickades i mål efter ett inlägg från Frazer Richardson. Lambert är nu uppe på 12 fullträffar i årets ligaspel.

I övrigt kan vi notera att West Ham vände underläge i halvtid till seger med två mål mot ett borta mot Coventry och att Leeds lyckades med samma bedrift mot Burnley. Birmingham fick bara en poäng hemma mot Peterborough och misslyckades därmed med att passera dem i tabellen. I skrivande stund har förra årets Ligacupvinnare fem poäng upp till play-off-plats, men med två matcher mindre spelade än Hull som i dagsläget innehar den sista av de fyra kvalplatserna.

Bristol City är på uppgång. Efter tre segrar och en oavgjord de senaste fyra matcherna har man nu kontakt med lagen strax ovanför nedflyttningsstrecket. Notoriske målskytten Nicky Maynard gav laget ledningen i bortamötet med Millwall och samme Maynard avgjorde sedan med sitt andra mål som betydde 1-2. Leicester tog på söndagen en klar seger i mötet med Crystal Palace. Leicester, med nygamle managern Nigel Pearson vid rodret vann med 3-0.

Resultat:

Burnley-Leeds 1-2

Nottingham-Ipswich 3-2

Watford-Portsmouth 2-0

Birmingham-Peterborough 1-1

Middlesbrough-Blackpool 2-2

Coventry-West Ham 1-2

Derby-Hull 0-2

Barnsley-Doncaster 2-0

Southampton-Brighton 3-0

Reading-Cardiff 1-2

Millwall-Bristol City 1-2

Leicester-Crystal Palace 3-0

Inga kommentarer: