onsdag 30 november 2011

Pressade tränare efter gårdagens omgång

The Championship
Leeds hedrade minnet av klubbens före detta spelare Gary Speed på bästa möjliga sätt. På läktaren bar fansen Speeds gamla tröja och från och med den elfte matchminuten (Speeds gamla tröjnummer) sjöng de hyllningsramsor till Speed i elva raka minuter. Leeds nuvarande spelare drog dessutom sitt strå till stacken genom att fullständigt köra över Nottingham Forest. Hemmalaget Forest hade knappt en målchans i första halvlek samtidigt som Leeds hann med att göra två mål genom Robert Snodgrass och Jonny Howson. Leeds fortsatte att dominera i den andra halvleken där Luciano Becchio och Adam Clayton fastställde slutresultatet till 4-0. En stor vinst för Leeds och dess tränare Simon Grayson som redan som 14-åring började spela ihop med Gary Speed i Leeds.

Men gårdagens omgång innebar också att vissa tränare lär vakna upp med en än värre ångest än tidigare. Ipswich åkte till Burnley och förlorade med 4-0 vilket var lagets sjätte (!) raka förlust och Paul Jewell lär inte ha sovit gott. Nigel Clough i Derby lär inte ha sovit mycket bättre han. Laget åkte på sin femte raka förlust när klubben igår förlorade med 1-0 hemma mot Brighton. Matchen var Brightons tredje seger på de fyra senast spelade och den där sviten på nio matcher utan vinst är nog snart bortglömd nere på sydkusten.

I övrigt var det även en omgång där topplagen vann igen och har nu börjat dra ifrån i tabelltoppen. Southampton vann med 2-1 hemma mot Hull och West Ham vann med 2-0 borta mot Middlesbrough. Även det tilltänkta topplaget Leicester fick med sig ett 2-0 resultat, i deras fall hemma mot Blackpool. Och kanske kan det vara så att Bristol Citys mardrömsinledning är över nu?