TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 27 november 2011

Premier League-söndag


Barry Bannan
Idag spelas två matcher i Premier League. Den tidiga matchen spelas mellan Swansea och Aston Villa. En viktig match för Birmingham-klubben efter den dåliga insatsen mot Spurs på White Hart Lane. Ifrågasatte Alex McLeish har inga större skadeproblem att oroa sig över. Mittfältaren Barry Bannan som varit i rejält blåsväder den senaste tiden och i fredags dömdes för rattfylla och diverse andra trafikförseelser var tillbaka senast. Den skotske landslagsmannen som gjort det bra för Villa i säsongsupptakten behövs på ett för övrigt ganska kreativitetslöst mittfält. När Villafansen skrikit efter Marc Albrighton som Ashley Youngs ersättare har McLeish istället valt att placera Emile Heskey ute till vänster på mittfältet. Heskey som inte direkt känns som en naturlig vänsterspringare är ständigt ifrågasatt. Hur länge kan McLeish ha kvar honom där? Swansea kommer till matchen efter en hedersam 1-0-förlust mot Manchester United senast och har imponerat på hemmaplan. Tre segrar, två oavgjorda och en förlust är ett bra facit för nykomlingen. På dessa sex matcher har man dessutom bara släppt in två mål. Laget hade innan förlusten förra helgen tre raka hemmasegrar.

På Anfield bjuds det på stormatch när serieledaren Manchester City kommer på besök. I och med lokalkonkurrenten Uniteds poängtapp igår kan City rycka ifrån till en sjupoängsledning vid seger. City, revanschsugna efter förlusten i Neapel kommer till matchen med en fantastisk ligaform i bagaget. Eller vad sägs om sju raka segrar och 26 gjorda mål i dessa matcher. Det blir en tuff nöt att knäcka för Liverpool, som dock imponerade senast i bortasegern mot Chelsea.

Jag ger mig på att tippa matcherna också, så kan ni få idiotförklara mig efteråt. Swansea-Villa slutar 0-0 och City besegrar Liverpool med 2-1.

14.30 och 17.00 är tiderna som gäller idag.

Inga kommentarer: