TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 23 november 2011

Nytt från Nordirland

23 mål på fem matcher. Det var skörden i den nordirländska toppdivisionen under helgen som var. Målrikast var det då Linfield och Cliftonville gästade Donegal Celtic respektive Ballymena. Linfield vann med 5-1 men kommer ändå i skuggan av ärkerivalen Cliftonvilles målskörd. 3-7 slutade Ballymena mot Cliftonville
Flermålskyttar i bägge lagen där Linfields Lowry och McAllister gjorde två mål var. I Cliftonville Donnelly hattrick medan Jenkins två mål var en tröst hos hemmalaget Ballymena.
***
Portadown ville inte heller vara sämre på den offensiva sidan. Seger med 3-0 borta mot Dungannon Swift där Kevin Branniff stod för två av målen.
Även Glentoran blandar sig in bland topplagen. Glens slog Gelnavon med 2-0 och är därmed tabellfyra. Seger mot tabelltrean och Belfastrivalen Cliftonville på lördag innebär ombytta tabellplatser för lagen.
***
Linfield leder serien med 39 poäng efter 17 omgångar och gör det två poäng före Portadown och fyra före Cliftonville. Glenavon är jumbo på nio poäng och är enda laget i serien utan bortavinst. Nästjumbon Carrick Rangers är enda laget som ännu inte vunnit på hemmaplan. Linfield är enda laget som inte spelat en oavgjord match medan Glentoran är laget med bäst målskillnad (+23 mål).

Inga kommentarer: