TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 21 november 2011

Tålamod är en dygd.

Manchester United har väl inlett ungefär som vanligt. 9 vinster, 2 oavgjorda och en förlust. En snygg tabellrad som skulle ha räckt till ledning i vilken liga som helst. Förutom årets Premier League då, där ljusblå grannen City stoltserar med följande: 11 vinster, 1 oavgjord och inte en enda förlust. Ledningen är inte överlägsen, även om tabellraden är det. Men vi kan alltså skriva in 5 poängs skillnad ner till andra plats. Riktigt stabilt.

Stabilt, ja det kan vi inte säga om vare sig Chelseas inledning, eller Villas-Boas situation. Dete börjar knorras en del i kulisserna, och rykten säger att ägaren Abramovich inte är helt nöjd. När är han, förresten, det? De senaste årens managerkarusell har ofta framstått som kolerisk och nästan löjlig. Vilka krav har egentligen ryssen? Räcker det med att du bänkar fel spelare för att du som tränare skall ligga risigt till? I år har ju Villas-Boas valt att sätta ikonen Lampard på bänken vid tillfällen. Och i takt med att Chelsea tappar mark så får det effekt i form av missnöjes-rykten.
Villas-Boas går idag dock ut i tidningarna och säger att han har Abramovich stöd. "Ägaren betalade inte 15 miljoner € för att köpa loss mig från Porto, bara för att kort senare lägga en förmögenhet för att köpa ut mig härifrån. Vi har bestämt oss för att bygga nytt här i Chelsea, skapa nya framgångar från grunden.", säger Villas-Boas.
"Det handlar inte om att vi försöker fly från vårt ansvar. Det är en tung inledning för oss, och det är naturligtvis mycket att redan nu ligga 12 poäng efter en mycket stark serieledare. Men matcherna i december kommer att avgöra mycket, och vi tror fortfarande att vi har vad som krävs för att vara med och utmana om titeln i år. Och dessutom att göra bra resultat i cuperna.", avslutar Villas-Boas.

Tiden kommer att visa hur stort Abramovich tålamod är. Om det blir som det brukar, så har vi snart en ny tränare på Chelseas bänk. Men jag hoppas att ryssen kan överraska oss i år. Villas-Boas känns rätt på många sätt, och jag tror att det krävs att man vågar peta ikoner för att ta Chelsea vidare, och mot den titel som Abramovich helst vill åt, nämligen Champions League. För det är knappas stålar som saknas, snarare kontinuitet.

Inga kommentarer: