TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 29 november 2011

Less is more.

Åh, vi nostalgiker kommer alltid att bli besvikna. Det är därför som man inte med jublande känslor läser att QPRs ägare Tony Fernandes planerar att bygga ny arena. Han tycker att dagens Loftus Road är för liten, med sin kapacitet på dryga 18 000 åskådare.
"Vi letar efter en bra plats i västra London, som ju är vår del av stan. En del fans säger att vi inte är fler än tjugotusen, men min magkänsla är att det snarare handlar om 40-45 000.", säger Fernandes. Han fortsätter: "Jag har byggt upp både flygbolag och formel 1-team, men att bygga en arena är något helt annat. Utmaningarna ligger i både att hitta rätt ställe och rätt atmosfär.".

Fernandes är inte direkt blyg av sig. Han kallar sig själv "King of sizing" och är väldigt nöjd med sin idé om att ta in fansens åsikter och tips om nya spelare via Twitter...

Loftus Road har verkligen sin charm. Jag har själv besökt den vid ett tillfälle, och gillade vad jag såg och hörde. Samtidigt marscherar den moderna fotbollen fram, och vi nostalgiker får titta allt längre ner i seriesystemen för att hitta det vi en gång fastnade för. I alla fall när det gäller stämning, arenor, det engelska.
Och på samma gång vet vi ju att money talks i Premier League.

Inga kommentarer: