tisdag 29 november 2011

Swans-Villa

Den tidiga söndagsmatchen mellan Swansea och Aston Villa blev föga förvånande målsnål. Swansea som släppt in få mål på hemmaplan mot ett Aston Villa som haft väldigt svårt på bortaplan. Det var givetvis en tryckt stämning runt matchen efter den tragiska nyheten som nådde fotbollsvärlden på söndagsmorgonen. Det spekulerades ett tag i att matchen skulle skjutas upp, men så blev det alltså inte. Shay Given som var god vän med Gary Speed var märkbart tagen under hyllningsminuten, men kom till spel. Publiken på Liberty Stadium bjöds på en konstig match. I första halvlek var Swansea det klart bättre laget, men det var Villa som skapade de få målchanser halvleken bjöd på. I den andra var det omvänt. Villa höll i taktpinnen och Swansea skapade chanserna. De bästa fick Scott Sinclair och Leroy Lita. Swanseas chanser i den andra halvleken var något hetare än Villas i den första och Shay Given fick göra ett par fina räddningar. När slutsignalen ljöd stod det 0-0 på tavlan, och det kändes rättvist. En dag som denna var resultatet ganska oviktigt. Inga spelare stack ut på något exceptionellt sätt i matchen. Som vanligt den här säsongen var det när Gabby Agbonlahor fick bollen som Villa kunde skapa något av värde. När det gäller Swansea så imponerade deras fina passningsspel, framförallt i den första halvleken. Flera lag har haft och fler lag kommer att få problem, när de ska resa till Wales för match mot Swansea.