TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 28 november 2011

Gårdagens fiender - dagens hjältar.

Det är inte vanligt att Tottenham Hotspur applåderar en Gunner. Men efter helgen kommer det allt fler applåder för ex-Arsenal Emmanuel Adebayor. Såklart. Med två mål mot West Bromwich i helgen såg han till att Spurs har väldigt bra häng på toppen av tabellen. Så bra att de med en match mindre spelad bara har två poäng upp till andraplatsen i Premier League.
Tottenham har en lång svit utan förlust nu, i ligan. Tio matcher, tror jag bestämt att det är. Och kampen för en CL-plats för nästa år har man verkligen givit sig in i. Vi kan ana att Harry Redknapp är den som är mest nöjd med resultaten i ligan, den här omgången. "Allt" gick Spurs väg.

Mer delikata problem för Redknapp; Defoe gjorde mål igen (så som bara Defoe gör mål). Och med tre anfallare igång och i form blir det förstås trångt i förstauppställningen. Men det kunde varit värre. Fråga bara valfri manager kring nedflyttningsstrecket.

En annan intressant iakttagelse är ju att Big 4 i år har börjat utökas till Big 7. Från Arsenal på sjunde plats skiljer det redan sju poäng ner till Everton på åttonde. Vi skall dock nämna att Everton har en match mindre spelad.
Men trenden är intressant. Och kampen blir hård.

Inga kommentarer: