TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 30 november 2011

Ny arena för Southend?

Det snackats om det en längre tid. Att Southend ska lämna Roots Hall för en splitter ny arena med plats för 22,000 åskådare i Fossets Farm. Det stora hindret tidigare har varit bristen på pengar för att ro de olika projekten i hamn.
Nu däremot kan det vara grejer på gång, butikskedjan Sainsburys som ska köpa marken där Roots Hall ligger har nyligen släppt ett pressmeddelande där man berättar om sina planer för marken.
Man planerar en stor affär, andra affärslokaler och cirka 270 nya bostäder.

Klubbens ordförande Ron Martin säger samtidigt att arbetet där den nya arenan ska ligga är tänkt att starta redan vid nyår och om det blir så kan denna säsong faktiskt bli den sista på Roots Hall.
Jag skulle dock bli riktigt förvånad om inte Southend United spelar på Roots Hall även säsongen 2012/2013. Ekonomin är fortfarande ansträngd och jag tror helt enkelt inte det finns pengar till att bygga en ny arena just nu.
Sen har man ju hört det här snacket tidigare med jämna mellanrum utan att det hänt något så jag förblir skeptisk tills man verkligen börjar gräva ute vid Fossets Farm…….

Inga kommentarer: