TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 4 februari 2012

Hett derby i London och annat godis


13.30 svensk tid är det avspark på Upton Park. Det vankas derby och Millwall får ta sig till östra London för att mäta sina krafter med ärkerivalen West Ham. Höstens möte de båda lagen emellan slutade mållöst och idag står mer än tre poäng på spel. Även om de båda klubbarna är i behov av poäng. West Ham för att behålla serieledningen, och en direktplats till Premier League. Antagonisten från Bermondsey för att hålla lagen under strecket på behörigt avstånd. Senast de båda klubbarna drabbade samman i seriespel var säsongen 04/05, då vann Millwall sin hemmamatch och mötet på Upton Park slutade oavgjort. Ska något lag ta de där sköna poängen imorgon eller får vi en ny oavgjord fight? Låt oss hoppas på en tuff batalj på planen, men en desto lugnare utanför densamma. I TV-tablån står det att sändningen ska börja 14.00, men vi får hoppas att vi får se även den första halvtimmen från Upton Park.

Ungefär samtidigt (14.00), en bit västerut står Arsenal inför en tuff kamp. Blackburn kommer på besök, det ska förstås innebära tre poäng för hemmalaget och det kan vara jobbigt för ett lag som letar efter formen. Arsenal stod förra helgen för en imponerande vändning i FA-Cupen när Aston Villa var på besök, men i ligan har det gått tyngre. En poäng på de senaste fyra matcherna duger inte, och ska Wengers mannar vara med i kampen om en Champions League-plats behöver den här trenden snart brytas. En match som på pappret ser enkel ut, men som kan bli tufft mentalt för Arsenal-spelarna. Ett tidigt ledningsmål kanske är det Gunners behöver för att kunna spela ut? I Blackburn saknas måltjuven Yakubu som är avstängd. Vad är oddset på att vi får se ett svenskt tvillingpar spela tillsammans i Premier League idag? Ganska högt troligen.

Vi lämnar London och tar oss istället till nordligare delar, närmare bestämt till Carlisle där hemmalaget tar emot Chesterfield i eftermiddag. Två lag som för tillfället slåss för olika saker, Carlisle för att nå Play Off och Chesterfield för att undvika nedflyttning. Hemmalaget som i senaste omgången krossades av Hartlepool på bortaplan behöver poängen för att närma sig framförallt Stevenage i serien. Inte nog med att man föll mot Hartlepool, lagets bäste målskytt Lee Miller visades ut och missar därmed dagens drabbning. Chesterfield som för tillfället ligger näst sist i ligan har två poäng upp till Walsall på säker mark.

Det skiljer tio poäng mellan Swindon och Burton, till Swindons fördel när lagen idag möts. För fem omgångar sedan skiljde det tre, då till Burtons fördel. Det är verkligen två lag med formkurvor pekandes åt olika håll, och det är en viktig match för toppstriden. Burton som vill uppåt igen och måste börja vinna snart för att blanda sig i striden. Swindon som gärna behåller den där direktplatsen till League One man för tillfället har beslag på. Paulo Di Canio får klara sig utan skadade mittbacken Aden Flint. Glädjande för bortalaget Burton är att skyttekungen Billy Kee som under januari tackade nej till Crawley Town, ska vara tillbaka från skada. Det kan verkligen behövas. Burton har nämligen bara mäktat med tre mål på de senaste fem matcherna. Varav fyra och en halv utan Billy Kee.

Inga kommentarer: