TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 12 mars 2012

Brutal derbylycka

Mötena mellan Bristol City och Cardiff City är mer än rivalitet. Det är derbykaraktär. Floden Severn skiljer städerna åt. England och Wales kryddat med gammal hårdkokt fotbollsrivalitet. Ni förstår själva.
Sedan den 9 januari 1915 har klubbarna mött varandra 84 gånger. Bristol City sitter i förarsätet med 35 segrar mot Cardiffs 29. Trots tabelläget så är traditionen stark. Det ville sig dock inte riktigt så i helgen. På Ashton Gate hade 12,495 åskådare dykt upp. Majoriteten höll givetvis på Bristol City. Inklusive den lokala ordningsmakten. Detta fick motståndarna och dess supportrar bryskt erfara. Hemmalagets två självmål skulle till slut innebära förlust med 2-1. Walesarna på bortasektionen hann fira en stund innan diverse föremål vräktes in mot dess sektion. Utan åtgärd från polisen. Då walesarna svarade med att kasta tillbaka samma skräp så gjorde polis och vakter en räd in på läktaren. En Cardiff-supporter var rasande efter matchen; "Alla hatar oss. Inte bara vanliga engelska supportrar och ligister. Deras poliskår likaså. Nu hoppas jag behöva sluta förklara mitt förakt mot England och dess population."
Supportern passade dock på att le mitt i all ilska; "Vi vann ivarjefall matchen och är med i toppstriden." Det gäller att ta tillvara på ljusglimtarna. Inget ont som inte för något gott med sig.

Tipstack till Swedehopper

Inga kommentarer: