TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 17 mars 2012

Pat Rice vet vad titlar innebär

Bara två spelare i Arsenals historia har varit med att vinna samtliga tre dubblar i historien. Ingen utav dem är engelsmän. Den ena var skotten Bob Wilson och den andre är Pat Rice. Nordirländaren Rice föddes dagens datum 1949 i Belfast men skulle komma att växa upp i London. Han inledde karriären 1966 i Arsenal och skulle fram till 1980 göra 397 matcher och 12 mål som högerback för dåvarande Highbury-klubben. 1980 flyttade Rice till Graham Taylors Watford och stannade på Vicarage Road karriären ut. 1984, efter 112 matcher var en 18 års karriär över. Istället började en framgångsrik karriär som coach. Med sitt stora Arsenalhjärta kom han in i Gunnersorganisationen igen och gjorde succé som ungdomstränare då klubbens juniorer vann FA Youth Cup säsongerna 87/88 och 93/94. 1996 fick han den stora chansen att bli manager, dock tillfälligt efter att Stewart Houston fått sparken. Det blev aldrig någon fast tjänst på posten. Arsene Wenger fick tjänsten och sedan dess har Rice varit assisterande manager i klubben. Rice tog en dubbel som spelare i klubben och har som assisterande manager hjälpt Gunners till två till. Rice har även rekord som en av tre Arsenal-spelare (jämte David Seaman och Ray Parlour) att vinna FA Cupen fem gånger. 
Titlarna är många i Rice pokalskåp. Fem ligatitlar, lika många i FA Cupen, två Ligacupsegrar och en Cupvinnarscupsseger.
Dagens spelare i Arsenal har mycket att lära av Pat Rice meritlista. Pat Rice kan dagen till ära slå sig för bröstet lite extra. Den mest framgångsrike i dagens Arsenal fyller även 63 år idag.
Stort grattis och respekt.

Inga kommentarer: