TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 10 mars 2012

En lyckofylld Geordie-tur

För tre pund kommer du i regel inte långt på. Inte ens en enkelresa med tunnelbanan ligger i den prisklassen. För en arbetslös är dessutom tre pund en summa som du kan få i dig en portion mat så du stillar hungern. Just detta dilemmat stod en man ifrån Newcastle inför för en tid sedan. Bortamatch i London med ett Magpies i flyt. Abstinensen var total. Mannen var bara tvungen att ta sig dit. Det enda probleme: pengar. Tre pund hade han på fickan. Ingen av mannens bekanta kunde låna ut. Vad gör man då? Vinst eller förlust. Man plankar och lever på hoppet. En tidig fredagmorgon fick mannen skjuts av en vän på väg till Durham. Inga problem så långt. Byte med buss till Darlington där chauffören inte brydde sig om att se färdbevis. Enkelt. Tåg till Leeds hade kunnat bli värre. Turen var på mannens sida då det visade sig att kommunikationen mellan konduktör och plattform inte fungerade. Buss igen. Nu var det från Leeds till Manchester. Att tränga sig i kön gick bra. Chauffören var inte alls med på noterna. Framme i Manchester. Tåg till London. Nu var turen slut. Konduktören fångade upp mannen som uppehållit sig på toaletten fram till Birmingham. En nödlögn om en tappad biljett och en konduktör på ett någorlunda bra humör gjorde att mannen fick gå av i Birmingham.
I Birmingham fanns en kusin. Ett telefonsamtal senare så visade det sig att turen var ultimat. Kusinen skulle till London under lördagen. Sovplats fanns. Bingo. Framme i London lördagförmiddag.
De tre punden var fortfarande kvar men matsäcken var slut. Handla mat. "Allt i disken ½-priset. Bäst före datum passerat". 
Fortfarande pengar kvar. "Med en sådan här tur så skall jag ha mig en lott". En lott inhandlades på Tesco. Satt turen i? 500 pund. En solskenshistoria. För tre pund fick mannen en resa genom landet, mat och en lott. En lyckolott dessutom. En biljett till White Hart Lane införskaffades. Där stannade dock turen. Förlust med 5-0. Sett över lag var det dock en resa i turens tecken. TLC kan dessutom berätta att mannen veckan därpå fick arbete. Vad väntar härnäst? Nja, mannen lär leva på minnena livet ut. Få förunnat. Verkligen.


Tipstack till Toony82

Inga kommentarer: