TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 2 mars 2012

Färdigshoppat i West Midlands

Birmingham City FC och Coventry City FC är rivaler både i Championship och lokalt. Nu har bägge klubbarna belagts med transferförbud - och bägge klubbarna hävdar att det inte är något att oroa sig över.


I Birmingham Citys fall är det hela grundat i faktumet att klubbens ägare arresterades för pengatvätt i juni, och nu inväntar rättegång i Hong Kong. Detta har lett till en utdragen revisionsprocess, och klubbens största bidragsgivare fått sina tillgångar frysta.
Klubben känner sig dock säker på sin sak, och hävdar att det hela inte kommer påverka klubbens affärer. Man har dessutom skrivit på med flertalet spelare nyligen, och förväntar sig att den ekonomiska situation man nu befinner sig i kommer vara löst i slutet av april månad.


I Coventry City hävdar man ungefär samma sak, om än lite mer ödmjukt.
Där heter det istället att man fortfarande förhandlar om kommande budget med sina ägare, Sisu. Man har full förståelse för att klubbens supportrar känner oro inför rådande situation, som är "långt ifrån optimal", men vill ändå påpeka att det är fullt normalt att man förhandlar om framtida ekonomiska investeringar.
Ägaren, Sisu, är dock långt ifrån populär bland alla supportrar bland klubben, och många anar nog ont blod och rävspel.
Klubbens talesperson menar att man bör ha säkrat framtida finansiering från sina ägare inom de närmsta veckorna.

Inga kommentarer: