TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 26 mars 2012

MRFC - En annan sida av Manchester

Signaturen Mad Cyril gav oss i helgen en smakrik reseberättelse. Idag tar han med oss till de lägre divisionerna i Manchester, långt borta från strålkastarna på Old Trafford och Eastlands. 
Välkommen till Main Road FC och dess arena Brantingham Road.
***
Vi är i Chorlton i den sydöstra delen av Manchester, bara en halvtimmas promenad från Stretford och mäktiga Old Trafford ligger Brantingham Road. Här huserar north west counties football league klubben Maine Road FC. Namnet för tankarna till Manchester City's gamla klassiska arena och drar man den parallelen är man inte fel ute. Klubben bildades 1955 av supportrar till Manchester City som City Supporters Rusholme. Laget var från början ett typiskt "Sunday league" gäng som enbart spelade på amatörnivå men 1972 gick man med i "Manchester League" efter att ha vunnit både sin amatörliga och Manchester FA County Sunday Cup samma år

Brantingham Road är en arena som skulle passa vilket svenskt division-4 lag som helst, en läktare i plåt står på den ena långsidan med endast två bänkrader målade i klubbens färger ljusblått. En kiosk finns som säljer crisps, pie's och te och ber man snällt får man givetvis en Stella på burk från kylen under disken. Publikrekordet är precis över 3000 i det "lilla Manchster derbyt" mot FC United of Manchester, matchen spelades dock på Bowen Fields som egentligen är hem till Stalybridge Celtic men ändå. Klubben är även känd för att spela mycket unga spelare och har inom "Non league" fotboll fått mycket beröm för detta, visserligen är det inte ett frivilligt val utan helt nödvändigt för att säkra klubbens fortsatta existens. Inga pengar för löner finns att betala ut så alla spelar gratis och Maine Road är mycket måna om att se till att hjälpa spelare som kan ta steget upp och tjäna en liten hacka att göra det. Många spelare som behöver ta klivet ner igen återvänder gärna till Maine Road då de säger att de har sina bästa minnen därifrån. 

Att ta sig till Brantingham kan vara lite klurigt, bussar (med byten) går men skulle rekommendera att man tar en taxi från centrala Manchester. Inträdet är £5. Programmet ligger på £1 och får ni möjligheten borde ni tar er ner, aldrig fel att stödja gräsrotsfotboll och är man besökare i Manchester för att se någon av de två stora kanske man kan få sig en tankeställare vad fotbollen egentligen handlar om vid ett besök på Brantingham.

/Mad Cyril

Inga kommentarer: